Uw pensioenopbouw

Het pensioen in Nederland is opgebouwd uit vier pijlers; de AOW, het werkgeverspensioen, een inkomen vanuit een ander pensioenproduct zoals een lijfrenterekening en inkomen uit eigen vermogen.

 

Hoeveel aanvullend pensioen heeft u nodig?

Iedereen die in Nederland woont of werkt bouwt automatisch 2% per jaar op voor zijn AOW-uitkering. Werkt u in loondienst? Dan bouwt u via uw werkgever ook pensioen op. Voor de meeste mensen vormen deze eerste twee pijlers het inkomen tijdens het pensioen. Maar door de lage dekkingsgraad bij pensioenfondsen en de onzekerheid rondom de AOW-leeftijd, is dit inkomen vaak niet voldoende om uw huidige levensstijl te behouden.  

 

Wat heeft u opgebouwd?

Op Mijn Pensioenoverzicht kunt u zien hoeveel AOW en werkgeverspensioen u al heeft opgebouwd. Op basis van uw opgebouwde pensioen kunt u ook zien wat u later per maand aan pensioen ontvangt. Is dit niet voldoende? Dan heeft u later extra vermogen nodig. U kunt dan putten uit uw eigen vermogen, maar de toekomst is onzeker. U weet niet wat er tot aan uw AOW-leeftijd aan uw situatie of pensioen verandert. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met het opbouwen van vermogen.

Begin op tijd

De infographic laat zien dat het loont om op tijd te beginnen met beleggen voor uw pensioen. Hoe eerder u begint, hoe meer tijd u heeft om uw vermogen te laten renderen en eventuele schommelingen in de markt op te vangen. Begint u op uw 37e met beleggen voor uw pensioen met een doelvermogen van €100.000? Dan moet u ongeveer €120 per maand inleggen als u op uw 67e met pensioen gaat. Begint u pas op uw 57e met beleggen? Dan moet u ongeveer €635 inleggen om hetzelfde doelvermogen te behalen. De berekeningen in de infographic dienen als voorbeeld en zijn gemaakt op basis van een gemiddeld rendement van 5%.

Bereken wat Evi Pensioen u kan opleveren

Met Evi Pensioen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En de fiscus betaalt mee. Maar wat levert het straks op? In drie eenvoudige stappen maken we een berekening voor u.

  • Vul uw gegevens in
  • Wij maken een persoonlijk voorstel
  • Open een rekening of maak een afspraak

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 114.866.

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

  • Fiscaal vriendelijk beleggen voor een goed pensioen
  • Uw inleg is aftrekbaar van uw bruto inkomen
  • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Open een rekening
Ton Scheel (1)

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.” Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Blogs over pensioenopbouw

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Evi pensioen

Bouw door middel van beleggen aanvullend inkomen op voor uw pensioen. Lees meer over Evi Pensioen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.