Uw pensioenopbouw

Het pensioen in Nederland is opgebouwd uit vier pijlers; de AOW, het werkgeverspensioen, een inkomen vanuit een ander pensioenproduct zoals een lijfrenterekening en inkomen uit eigen vermogen.

Hoeveel pensioenvermogen heb ik nodig?

Veel mensen vragen zich dit af. Het antwoord lijkt ingewikkeld maar met deze drie simpele regels krijgt u eenvoudig een idee hoeveel u nodig heeft voor uw pensioen. Wilt u een precieze berekening maken voor uw persoonlijke situatie? Dan is het slim om een financieel adviseur te raadplegen. Bij Evi geven we geen fiscaal advies.

Vuistregel 1: inkomen 

Als richtlijn wordt vaak gehanteerd dat u ongeveer 70% van uw huidige inkomen nodig heeft voor een comfortabel pensioen. Deze regel gaat namelijk uit van lagere belastingen en kosten na pensionering. Maar dit is een algemene regel. Heeft u bijvoorbeeld nog een hypotheek te betalen of denkt u veel te gaan reizen? Dan is 70% mogelijk niet genoeg.  Het is verstandig om deze berekening regelmatig, bijvoorbeeld elke 5 jaar, te herzien om rekening te houden met veranderingen in uw leven en uw financiën. 

Stel, u bent alleenstaand en u verdient bruto € 100.000 per jaar. Dan heeft u 70% daarvan nodig, dat is € 70.000. Daar trekt u uw AOW vanaf. Dan heeft u ongeveer € 50.600 bruto extra per jaar nodig. 

Hebt u nog andere inkomsten? Bijvoorbeeld pensioen dat u heeft opgebouwd bij uw werkgever? Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u hoeveel pensioen u tot nu toe hebt opgebouwd. Stel dat u € 30.000 bruto werkgeverspensioen hebt opgebouwd, dan is uw pensioentekort in dit voorbeeld dus € 20.600 per jaar. 

Vuistregel 2: lijfrente berekening 

Met een lijfrente kunt u dit pensioentekort aanvullen. U ontvangt dan met uw pensioen een periodieke uitkering. Als u stopt met 68 jaar, gaan we uit van een – tijdelijke – uitkering van 20 jaar. Hoe eerder u stopt met werken, hoe meer vermogen u nodig hebt vanaf uw pensioen. In dit voorbeeld hebt u gedurende 20 jaar ongeveer € 21.000 per jaar nodig. Dat is een doelvermogen van € 420.000. In dit voorbeeld houden we geen rekening met eventueel rendement vanaf uitkeringsdatum. 

Vuistregel 3: Opbouw om te komen tot uw doelvermogen 

Hoeveel u maandelijks moet inleggen hangt af van uw leeftijd. Hoeveel jaar heeft u nog om dit geld op te bouwen? En wilt u sparen of beleggen, of beide? Houd er rekening mee dat er risico’s zijn als u belegt. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Maar op lange termijn levert beleggen meestal meer op dan sparen. Hoe eerder u begint, hoe minder u hoeft in te leggen. Hierdoor profiteert u meer van het effect van rendement op rendement. Evi heeft een handig hulpmiddel gemaakt om te berekenen hoeveel u op basis van uw leeftijd en inleg kunt opbouwen.

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En dat ook nog met fiscaal voordeel. Maar wat levert het straks op? Vul onze tool in en we maken een berekening voor u.

jaar
Dit bedrag is gebaseerd op uw jaarruimte
{{getMonthylyBottomText}} Let op: de totale inleg voor het eerste jaar overschrijdt mogelijk uw jaarruimte.
Toon opties voor kapitaaloverdracht i

Hoe berekenen we het verwachte resultaat?i

{{PensionCostsLabels.DisclaimerTitle}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}} {{checkMailThisForm}} {{setMovePolisDefaultBaloonText}}

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

7,5miljard

€7,5 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 137.800.


Meest gekozen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

  • Individueel pensioen opbouwen (3e pijler) met fiscaal voordeel
  • Uw inleg is aftrekbaar van de belasting
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Ton Scheel

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.”
Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Blogs over pensioenopbouw

Checklist: Heb ik een pensioengat?

Misschien gaat u ervan uit dat u uw huidige levensstijl kunt voortzetten na uw pensioen. Maar veel Nederlanders hebben een gat in hun pensioenopbouw. Omdat een pensioengat op verschillende manieren kan ontstaan, heeft Evi de belangrijkste oorzaken voor u op een rij gezet.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Rekening openen?

Zelf pensioen opbouwen met Evi Pensioenbeleggen? Open een rekening.

Overstappen naar Evi?

Elders opgebouwd pensioenvermogen overdragen naar Evi, zo geregeld met de Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioenbeleggen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioenbeleggen. Een van onze specialisten belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
100.28.132.102