Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Duurzaam beleggen bij Evi

Onze klanten moeten ervan op aan kunnen dat we hun vermogen op een integere en betrouwbare manier voor hen beheren. Voordat wij hun geld beleggen in bedrijven, screenen wij die bedrijven op duurzaamheid. En als een bedrijf niet bereid is om aan onze criteria te voldoen dan sluiten we ze uit. Externe organisaties zien er op toe dat Van Lanschot, waartoe Evi behoort, zich aan haar verantwoorde beleid houdt.

Duurzaam beleggen Forum Ethibel

Uit onderzoek van Forum Ethibel blijkt dat Van Lanschot en Kempen & Co een verantwoord beleggingsbeleid hebben. Van Lanschot was de afgelopen vier jaar de enige Nederlandse bank die dit duurzaamheidscertificaat heeft ontvangen. 

Forum Ethibel is een Belgisch onderzoeksbureau op het gebied van duurzaamheid. Sinds 2012 screenen zij in welke mate Van Lanschot de aan haar toevertrouwde financiële middelen (spaargelden en deposito’s) uitzet in verantwoorde kredieten en eigen beleggingen. Naast de audit van de balans onderzoekt Forum Ethibel sinds 2013 ook de invulling van het verantwoorde beleggingsbeleid bij Kempen & Co.

Topnotering volgens Sustainalytics

Sustainalytics concludeert dat Van Lanschot qua duurzaamheid tot de wereldtop behoort: Van Lanschot staat op nummer 1 in de ranking van kleine banken.

Het Nederlandse onderzoeksbureau Sustainalytics beoordeelt jaarlijks enkele duizenden bedrijven wereldwijd op duurzaamheid. De afnemers van de rapporten van Sustainalytics zijn veelal (institutionele) beleggers, banken en vermogensbeheerders.