a.s.r. bank en Evi van Lanschot gaan samenwerking aan

a.s.r. en Evi van Lanschot gaan samenwerking aan voor beleggingsrekeningen a.s.r. bank

 

a.s.r. bank, onderdeel van ASR Nederland N.V. (a.s.r.), en Evi van Lanschot gaan een samenwerking aan. Hierbij krijgen 15.000 klanten van a.s.r. bank met een beleggingsrekening de mogelijkheid om kosteloos over te stappen naar Evi van Lanschot (Evi). Deze samenwerking is de laatste stap voor a.s.r. in de afronding en afsluiting van haar bancaire activiteiten.

a.s.r. bank beëindigt beleggingsdienstverlening

Klanten van a.s.r. bank zijn op 8 januari geïnformeerd dat a.s.r. bank haar beleggingsdienstverlening zal beëindigen, en op 15 januari dat zij de mogelijkheid hebben om over te stappen naar Evi. a.s.r. bank klanten met een beleggingsrekening krijgen drie maanden te tijd om een keuze te maken. Evi van Lanschot en a.s.r. verwachten de samenwerking in de eerste helft van 2020 te realiseren.

Van a.s.r. bank naar Evi Go

De totale portefeuille beleggingsrekeningen van a.s.r. bank heeft een omvang van € 370 miljoen aan assets under management (AuM). Hoeveel vermogen er uiteindelijk overgaat naar Evi van Lanschot is afhankelijk van de keuze die klanten maken. Evi biedt de beleggingsklanten van a.s.r. bank haar beleggingsproduct Evi Go aan. Vervolgens kunnen zij een keuze maken uit een van de Evi fondsen, waarna Evi kosteloos de overstap regelt. 

Persoonlijke aandacht bij Evi  

Jos Baeten, CEO a.s.r.: ‘In Evi van Lanschot hebben we een geschikte partij gevonden voor de bediening van de klanten die nu een beleggingsrekening hebben bij a.s.r. bank. Wij hebben in een eerder stadium vastgesteld a.s.r. bank niet langer als een kernactiviteit te zien. Deze samenwerkingsovereenkomst markeert de laatste stap in het proces om onze bancaire activiteiten af te ronden.’

Richard Bruens, lid Raad van Bestuur Van Lanschot Kempen: ‘We heten de klanten van a.s.r. met een beleggingsrekening van harte welkom bij Evi. Als online beleggingscoach met persoonlijke aandacht is Evi optimaal in staat om deze klanten een passende beleggingsoplossing te bieden. Online vermogensbeheer waarbij de klant altijd inzicht heeft in de beleggingen en beschikt over de expertise van Van Lanschot.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze samenwerking? Dan kunt u contact opnemen met Evi van Lanschot via 0800 290 2900 of info@evivanlanschot.nl. Voor persvragen kunt u terecht bij de afdeling Media Relations van Van Lanschot Kempen. Te bereiken via 020 354 45 85 of mediarelations@vanlanschotkempen.com. Het volledige persbericht vindt u hier (pdf).

3.215.186.30