Waardeoverdracht

Is waardeoverdracht altijd verstandig? Lees hieronder wat het is en waar u op moet letten.

Wat is waardeoverdracht?

Veranderen van werkgever betekent vaak ook veranderen van pensioenregeling en -aanbieder. Als u pensioen heeft opgebouwd bij een werkgever en u stapt over naar een nieuwe werkgever, krijgt u vaak ook de vraag of u het pensioen dat u bij de pensioenaanbieder van uw oude werkgever heeft opgebouwd wilt overdragen naar de pensioenaanbieder van uw nieuwe werkgever. Dit proces noemen we waardeoverdracht.

 

Tweede pijler

Of het verstandig is om de waarde van uw in de tweede pijler opgebouwde werkgeverspensioen over te dragen naar uw nieuwe pensioenaanbieder is een lastig vraagstuk. Bij Evi kunnen we u daar eigenlijk ook niet bij helpen.

Derde pijler

Maar: er is ook sprake van waardeoverdracht wanneer u het aanvullend pensioen dat u opgebouwd heeft in uw derde pijler overdraagt naar een andere aanbieder. En daar vertellen we u wel graag meer over

Waardeoverdracht van lijfrenteverzekeringen of bancaire lijfrentes

Heeft u een aanvulling op uw pensioen geregeld in de vorm van een lijfrenteverzekering of een bancaire lijfrente? Dan staan deze financiële producten op uw eigen naam en zijn ze niet afhankelijk van waar u werkt. U mag de opgebouwde waarde van deze producten dan ook overdragen, bijvoorbeeld als u niet tevreden bent over de hoogte van de kosten of de hoogte van het rendement.

Waar let u op bij waardeoverdracht van uw aanvullend pensioen?

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 114.866.

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

  • Fiscaal vriendelijk beleggen voor een goed pensioen
  • Uw inleg is aftrekbaar van uw bruto inkomen
  • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Open een rekening
Ton Scheel (1)

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.” Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.