Moet ik iets doen?

U belegt in fondsen of u denkt erover om fondsen te kopen of te verkopen. Een verandering in uw situatie of het laatste beursnieuws kan uw keuze hierbij beïnvloeden. Wanneer moet u actie ondernemen? Onze vermogenscoaches helpen u graag op weg.  

Sparen, beleggen… of allebei? 

Veel klanten vragen zich dit regelmatig af. Beleggen is onzekerder dan sparen, dus vooral geschikt voor de langere termijn. Kunt u uw geld langere tijd missen? Dan kan beleggen u meer opleveren. Sparen biedt meer zekerheid over wat u op termijn opbouwt, maar met de lage rentestand, belastingen en inflatie kan het gebeuren dat uw vermogen op termijn minder waard wordt. Ontdek het verschil tussen sparen en beleggen. Ongeacht wat uw voorkeur is, is het altijd verstandig een spaarbuffer achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven. 

Wanneer stap ik in of uit?

Er is geen belegger die aandelen na een flinke daling precies op de bodem koopt en ze daarna helemaal op een top weer verkoopt. Het is namelijk onmogelijk om de markt te timen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat u soms even wat risico kunt afbouwen of extra kunt opbouwen. Lees meer over timing als tactiek 

Waar vind ik actueel beursnieuws?

Regelmatig houden onze specialisten u op de hoogte van de belangrijkste beursontwikkelingen. Daarmee kunt u bepalen of u wijzigingen wilt aanbrengen in uw beleggingen. Via de Maandupdate houden we u op de hoogte van de marktontwikkelingen.   

Wat moet ik weten? 

U belegt in beleggingsfondsen. Wat komt hierbij kijken? Leer meer over beleggen.  

Hoe kies ik een fonds? 

U wilt een fonds aankopen. Waar begint u en wat doen andere beleggers? Lees meer over onze fondsen 

Hoe doe ik het?

Hoe goed doen uw beleggingen het? Bekijk uw rendement en bepaal hoe u ervoor staat in de Evi App of in Mijn Evi.  

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

100.28.132.102