Vakantiegeld! Zo heeft u er lang plezier van

Inflatie, lage rente, een nieuw pensioenstelsel: met alle financiële ontwikkelingen kan het een uitdaging zijn om te bepalen wat u het beste kunt doen met een grotere som ineens, zoals vakantiegeld. Dat wilt u graag slim besteden, maar hoe?

Bij veel mensen is het vakantiegeld gestort, dat is fijn. Maar wat gaat u ermee doen? Als er niet direct grote vakantieplannen zijn, loont het om stil te staan bij de beste bestemming voor dit bedrag. Op uw spaarrekening zetten kan natuurlijk altijd. Maar is dat de beste optie?  Momenteel staan de nieuwssites vol met artikelen over inflatie. Die heeft als gevolg dat wat u uiteindelijk kunt doen met uw spaarsaldo, minder wordt. Dat effect valt nog mee op de korte termijn. Maar laat u uw spaargeld lange tijd ongemoeid, bijvoorbeeld om later uw pensioen aan te vullen? Dan is beleggen wellicht een betere keuze.

Investeer in uzelf of anderen

Heeft u ook vakantiegeld ontvangen? U kunt dit natuurlijk besteden aan vakantie, maar u kunt ook een extra aflossing doen op uw hypotheek , of uw huis verduurzamen . Maar u kunt ook naar uw pensioen kijken en besluiten om zelf een extra potje op te bouwen. Niet onverstandig, gezien de grotere onzekerheid in het nieuwe pensioenstelsel.

Beleggen is een goed alternatief voor sparen. En het is een uitgelezen manier om de invloed van inflatie op uw spaarsaldo te verminderen. Vakantiegeld kan een startpunt vormen voor een portefeuille die u in stapjes verder uit kunt bouwen, al is het met een klein bedrag per maand. Een mooi begin is ieder jaar de helft – of meer - van uw vakantiegeld investeren voor later.

Beleggen kan met een specifiek doel, zoals pensioenbeleggen. In dat geval kunt u – als dat van toepassing is – ook nog uw fiscale jaarruimte gebruiken om belastingvriendelijk een potje voor uzelf, voor later op te bouwen. Maar beleggen kan ook voor iemand anders: bijvoorbeeld een studiefonds voor de (klein)kinderen, zodat ze straks kunnen studeren zonder schulden te maken.

Beleggen kan op verschillende manieren

Bij Evi kunt u starten met beleggen op verschillende manieren en op ieder moment. We kunnen u helpen bij het bepalen van het best passende beleggingsprofiel of u kunt zelf een keuze maken uit één van de vijf Evi Fondsen. In alle gevallen kunt u uiteraard sparren met een van onze beleggingscoaches.

We hebben er bij Evi voor gekozen om al onze beleggingen duurzaam te maken en we zijn bezig om de CO₂-uitstoot van de portefeuilles ieder jaar te meten en verder te verlagen. Ook gaan we met bedrijven in gesprek over hun duurzaamheidsbeleid en stimuleren we ze om duurzame keuzes te maken. Zo zet u uw vakantiegeld aan het werk voor een beter klimaat!

Wilt u uw vakantiegeld investeren in uw eigen toekomst? Maak dan een afspraak met een van de specialisten van Evi.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

44.200.82.149