Vakantiegeld! Zo heeft u er lang plezier van

Inflatie, lage rente, een nieuw pensioenstelsel: met alle financiële ontwikkelingen kan het een uitdaging zijn om te bepalen wat u het beste kunt doen met een grotere som ineens, zoals vakantiegeld. Dat wilt u graag slim besteden, maar hoe?

Bij veel mensen is het vakantiegeld gestort, dat is fijn. Maar wat gaat u ermee doen? Als er niet direct grote vakantieplannen zijn, loont het om stil te staan bij de beste bestemming voor dit bedrag. Op uw spaarrekening zetten kan natuurlijk altijd. Maar is dat de beste optie?  Momenteel staan de nieuwssites vol met artikelen over inflatie. Die heeft als gevolg dat wat u uiteindelijk kunt doen met uw spaarsaldo, minder wordt. Dat effect valt nog mee op de korte termijn. Maar laat u uw spaargeld lange tijd ongemoeid, bijvoorbeeld om later uw pensioen aan te vullen? Dan is beleggen wellicht een betere keuze.

Investeer in uzelf of anderen

Heeft u ook vakantiegeld ontvangen? U kunt dit natuurlijk besteden aan vakantie, maar u kunt ook een extra aflossing doen op uw hypotheek , of uw huis verduurzamen . Maar u kunt ook naar uw pensioen kijken en besluiten om zelf een extra potje op te bouwen. Niet onverstandig, gezien de grotere onzekerheid in het nieuwe pensioenstelsel.

Beleggen is een goed alternatief voor sparen. En het is een uitgelezen manier om de invloed van inflatie op uw spaarsaldo te verminderen. Vakantiegeld kan een startpunt vormen voor een portefeuille die u in stapjes verder uit kunt bouwen, al is het met een klein bedrag per maand. Een mooi begin is ieder jaar de helft – of meer - van uw vakantiegeld investeren voor later.

Beleggen kan met een specifiek doel, zoals pensioenbeleggen. In dat geval kunt u – als dat van toepassing is – ook nog uw fiscale jaarruimte gebruiken om belastingvriendelijk een potje voor uzelf, voor later op te bouwen. Maar beleggen kan ook voor iemand anders: bijvoorbeeld een studiefonds voor de (klein)kinderen, zodat ze straks kunnen studeren zonder schulden te maken.

Beleggen kan op verschillende manieren

Bij Evi kunt u starten met beleggen op verschillende manieren en op ieder moment. We kunnen u helpen bij het bepalen van het best passende beleggingsprofiel of u kunt zelf een keuze maken uit één van de vijf Evi Fondsen. In alle gevallen kunt u uiteraard sparren met een van onze beleggingscoaches.

We hebben er bij Evi voor gekozen om al onze beleggingen duurzaam te maken en we zijn bezig om de CO₂-uitstoot van de portefeuilles ieder jaar te meten en verder te verlagen. Ook gaan we met bedrijven in gesprek over hun duurzaamheidsbeleid en stimuleren we ze om duurzame keuzes te maken. Zo zet u uw vakantiegeld aan het werk voor een beter klimaat!

Wilt u uw vakantiegeld investeren in uw eigen toekomst? Maak dan een afspraak met een van de specialisten van Evi.

3.238.121.7