Zo gebruik je de kinderbijslag optimaal

Kinderen kosten veel geld. Je bent zo duizenden euro's kwijt aan luiers, kleding, fietsen, hobby's én straks een studie. Veel ouders willen ook nog sparen voor hun kind(eren). Om ze iets mee te geven als ze achttien zijn, of om bijvoorbeeld de studie of het rijbewijs te betalen. Door nu al handig gebruik te maken van de kinderbijslag, maak je het jezelf financieel straks een beetje makkelijker. Evi laat je zien hoe.

Kosten kinderen

Elke ouder weet dat de komst van een kind invloed heeft op je uitgaven. Hoeveel of weinig bepaal je natuurlijk zelf. De meeste kosten betaal je uit je inkomen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende dat een kind ongeveer 17% van het besteedbaar inkomen van de ouders kost.

Kinderbijslag opzijzetten

Gelukkig betaalt de overheid een beetje mee. Als ouder ontvang je aan het eind van elk kwartaal kinderbijslag. Afhankelijk van de leeftijd van je kind is de kinderbijslag tussen de € 221,49 en € 316,41 per kwartaal (cijfers juli 2019). Geld dat veel ouders gebruiken om bijvoorbeeld kleding of schoolspullen van te betalen. Maar als je inkomen het toelaat kun je de kinderbijslag ook opzijzetten voor grotere uitgaven in de toekomst. Denk aan een studie voor je kind of financiële hulp bij de aankoop van een huis.

Grote doelen voor de lange termijn

Voor je kind ontvang je tot zijn of haar achttiende jaar in totaal € 19.364 (cijfer 2019). Een substantieel bedrag waarmee je door sparen of beleggen een leuke spaarpot opbouwt. Gemiddeld heb je daarvoor € 89 euro per maand beschikbaar. Als we uitgaan van de huidige lage spaarrente van 0,0%, dan heb je na achttien jaar nog steeds €19.364 gespaard. De lange horizon tot aan het financiële doel leent zich in dit geval beter om te beleggen. Kies je voor beleggen, dan kan het vermogen op lange termijn hoger uitvallen. Daarmee komen grote doelen als studeren binnen handbereik.

Kinderbijslag beleggen

Door het bedrag van de kinderbijslag gestaag te beleggen, kun je op termijn een aantrekkelijk vermogen voor je kind opbouwen. Je kunt natuurlijk beleggen op je eigen naam, maar ook op naam van je kind, het zogenoemde beleggen voor je kind. Beleg je bijvoorbeeld elke maand automatisch de genoemde €89? Dan kan dit je na achttien jaar bijna €28.000 opleveren, uitgaande van een gemiddeld rendement over de laatste vijf jaar van 4,95% (neutraal profiel bij Evi Beheer).* 

*De waarde van beleggingen kunnen fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Studeren is kostbaar

Dat geld komt goed van pas, want studeren is kostbaar. Collegegeld voor het hoger onderwijs is €2.060 per jaar. Uit het Nibud Studentenonderzoek 2017 blijkt dat een uitwonende student daarnaast maandelijks gemiddeld €1.044 nodig heeft voor zijn studie. Woont je kind tijdens de studie thuis, dan dalen de kosten met bijna €420.

Hulp bij een eigen huis

Misschien wil je je kind straks helpen bij de aankoop van een eigen woning? De regels rond hypotheken worden steeds strenger. Zo daalt het percentage dat de huizenkoper kan lenen van de woningwaarde al jaren gestaag. Wie een huis wil kopen moet daardoor steeds meer eigen geld moeten meenemen. Je kind kan je financiële hulp dus straks goed gebruiken.

Groet,
Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

3.238.118.80