Kunnen wij u helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline

Blogs

Recente posts

 • Sparen of beleggen?

  Door Evi van Lanschot -
  18 juli 2017

  Nederlanders sparen graag. Niet voor niks, want mensen zijn voorzichtig geworden. Door de crisis, door de problemen rond huizenprijzen en pensioenen, en door de onzekerheid over een eventueel verlies van werk. Maar levert sparen wel op wat je wilt, nu de spaarrente zo laag staat? Of kun je beter gaan beleggen? Die vraag leeft bij veel huishoudens.

 • 6 Gouden regels bij beleggen

  Door Evi van Lanschot -
  25 april 2017

  De ene na de andere bank verlaagt zijn rentetarieven. De spaarrente staat nu zo laag dat het nauwelijks nog wat oplevert. Begrijpelijk dat veel mensen zich nu afvragen 'blijven we sparen of kunnen we beter ook gaan beleggen?’ Kijk, dat vind ik nou een leuke vraag. Wat moet je weten voordat je begint met beleggen? Ik geef je graag 6 gouden regels bij beleggen.

 • Nieuwe tarieven voor belasting op vermogen. Hoe pakt dat voor je uit?

  Door Evi van Lanschot -
  24 april 2017

  De 1 mei deadline nadert. De belastingdienst verwacht een aangifte van uw vermogen. Spaarders en beleggers, let op; per 2017 gelden andere tarieven en vrijstellingen voor de belasting op uw vermogen. Wat is er veranderd?

 • Belastingaangifte voor minderjarige kinderen

  Door Evi van Lanschot -
  12 april 2017

  Je moet in principe vóór 1 mei belastingaangifte doen. Met de voor-ingevulde aangifte gaat dit een stuk sneller dan vroeger. Heb jij een minderjarig kind met een eigen spaar- of beleggingsrekening? Dan moet je ook aangifte van dat vermogen doen. Ik geef je graag drie aandachtspunten.

 • Heb je een KEW, SEW of BEW bij je hypotheek?

  Door Evi van Lanschot -
  21 maart 2017

  Heb je in het verleden voor de aflossing van je hypotheek een kapitaalverzekering eigen woning (KEW), een spaarrekening eigen woning (SEW) of een beleggingsrekening eigenwoning (BEW) afgesloten? Ik zet drie aandachtspunten voor je op een rij.

 • Belastingvrije schenking eigen woning weer naar €100.000

  Door Evi van Lanschot -
  2 maart 2017

  Vanaf 2017 is het weer mogelijk om belastingvrij € 100.000 te schenken voor de eigen woning.  Deze schenkingsvrijstelling kenden we ook al in 2013 en 2014, maar nu is de vrijstelling permanent geworden. Ik zet de 4 belangrijkste verschillen voor je op een rij.

 • Heb je een schenking ontvangen?

  Door Evi van Lanschot -
  26 januari 2017

  Heb je in 2016 een schenking ontvangen? Dan moet je daar in 2017 misschien schenkbelasting over betalen. Soms hoef je geen schenkbelasting te betalen of betaalt de schenker deze voor jou. Drie aandachtspunten bij schenking.

 • Sparen tot je een ons weegt

  Door Evi van Lanschot -
  14 december 2016

  Op dit moment krijg je van je bank vooral berichtjes dat de rente weer is gedaald. Vroeger leidde dat bij veel mensen nog tot 'hop'-gedrag. Je opende een spaarrekening erbij waar de rente het hoogst was en je kon weer verder met een goed gevoel.

 • Evi's eindejaartips 2016

  Door Evi van Lanschot -
  29 november 2016

  Sinterklaas is alweer in het land en het einde van het jaar komt met rasse schreden dichterbij. Hoewel je vast druk bent met andere zaken is het misschien goed om toch ook nog even naar je financiën te kijken voor het einde van het jaar.

 • Codicil: wat regel je ermee?

  Door Evi van Lanschot -
  10 oktober 2016

  Je erfenis kun je regelen met een testament, opgesteld door een notaris. Wil je (nog) geen testament opstellen? Dan kun je ook in een codicil een aantal dingen regelen. Evi geeft drie aandachtspunten bij het opstellen van een codicil.

Archief