Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Blogs

Recente posts

 • Dit kun jij bereiken met € 50

  Door Evi van Lanschot -
  10 december 2018

  Evi vindt dat iedereen kan beleggen en gelooft in beleggen met een stip aan de horizon. Die stip bereiken kan ook in kleine stapjes. Wist je dat je een mooi bedrag op kunt bouwen met een klein bedrag per maand?

 • Schenken aan kind: hoe zit dat precies?

  Door Evi van Lanschot -
  4 december 2018

  Een schenking aan je (klein)kind? Het liefst geef je ze een vliegende financiële start. Een leuk extraatje van tijd tot tijd, of een structureel steuntje in de rug. Maar hoeveel mag je eigenlijk belastingvrij schenken aan een kind, zonder dat er een belastingheffing op de deurmat valt? Evi zet de mogelijkheden voor je op een rij.

 • Duurzaam beleggen, steeds gewoner

  Door Evi van Lanschot -
  13 november 2018

  Duurzaam wordt steeds gewoner. Niet alleen in de supermarkt, maar ook in je beleggingsportefeuille. Die is ongemerkt al veel duurzamer dan vijf jaar geleden. Evi legt uit hoe dat zit.

 • Evi ziet kansen in onrustige periode

  Door Evi van Lanschot -
  6 november 2018

  Het is onrustig op de financiële markten. Bedrijven komen met wisselende kwartaalcijfers, op wereldniveau speelt nog steeds een handelsoorlog en in Europa liggen er met de Brexit en de Italiaanse begroting twee dossiers op tafel die ook veel invloed hebben op de economie.

 • Vergis je niet in de lagere belasting op je spaargeld

  Door Evi van Lanschot -
  17 oktober 2018

  Op Prinsjesdag werd duidelijk dat je volgend jaar minder belasting betaalt over je spaargeld. in box 3. Dat lijkt goed nieuws, maar is het eigenlijk niet. Want als je niet oplet, houd je minder van je vermogen over dan je denkt. Evi legt uit hoe je het rendement op je vermogen kan vergroten.

 • Pensioengat als ZZP'er? Krijg in vijf stappen zicht op je pensioen

  Door Evi van Lanschot -
  9 oktober 2018

  Dat je als zelfstandige zelf in actie moet komen voor je pensioen, dat weet je nu waarschijnlijk wel. Maar hoeveel heb je nodig? Dat is afhankelijk van wat je straks wilt uitgeven, wat je straks nodig hebt voor je vaste lasten. Waarschijnlijk heb je al pensioen opgebouwd. Bijvoorbeeld bij een vorige werkgever of in een oude polis. Geen idee? Je bent niet de enige. 60 procent van de Nederlanders heeft geen inzicht in zijn pensioen. Jij straks wel.

 • Wet Arbeid en Zorg kan je € 5600 opleveren

  Door Evi van Lanschot -
  26 september 2018

  Werk je al langer dan tien jaar als ondernemer en kreeg je een kind tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008? Dan heb je mogelijk recht op een flinke financiële vergoeding van de overheid. Een mooie aanvulling op bijvoorbeeld een studiepotje. Evi weet hoe je het geld krijgt.

 • Prinsjesdag 2018: wat gaat er veranderen?

  Door Evi van Lanschot -
  19 september 2018

  Op 18 september was het weer Prinsjesdag. Minister Hoekstra (Financiën) mocht voor de eerste keer de miljoenennota bekend maken. Evi is erin gedoken en zet de belangrijkste punten voor jouw portemonnee op een rij.

 • Meer sparen? Check je savings rate

  Door Evi van Lanschot -
  12 september 2018

  Je spaart elke maand een flink bedrag. Goed bezig… of niet? Niet hoeveel je spaart is belangrijk, maar hoeveel je spaart ten opzichte van je inkomen. Alles draait om je savings rate. Evi vertelt je meer over het onvermoede effect van dit percentage.

 • Nooit meer ruzie over geldzaken

  Door Evi van Lanschot -
  3 september 2018

  Ruzie komt in elke relatie weleens voor. Over het dopje van de tandpasta of slingerende sokken, maar vaker over geld, zo laten onderzoeken zien. Onenigheid over de geldzaken is zelfs een belangrijke reden voor relatieproblemen. Evi zoekt uit hoe je ruzie over geld voorkomt.

Archief

36 berichten in 2018