Luisterend je geldzaken optimaliseren

Luisterend je geldzaken optimaliseren met podcasts

Geniet jij ook zo van podcasts? Een leuke manier om nieuwe kennis op te doen. Ook over je geldzaken. Bijvoorbeeld tijdens je vakantie: vanaf je strandbedje of tijdens een lange autorit. Evi zet 6 inspirerende Nederlands- en Engelstalige podcasts voor je op een rij.

1. The Rachel Cruze Show

Kamp je met een hoge studieschuld of geef je soms te veel geld uit? Dan kan de podcast van Rachel Cruze je helpen je geldzaken te optimaliseren. In haar tweewekelijkse podcasts beantwoordt Cruze uiteenlopende vragen over geld. En interviewt ze millenials over de wijze waarop ze hun geldzaken op orde wisten te krijgen en hun financiële doelen behaalden. Daarbij neemt ze geen blad voor de mond. In iedere podcast hoor je inspirerende verhalen: van een hoogopgeleide twintiger die zijn immense studieschuld wist af te lossen door een bijbaan als pizzabezorger. Of van een jong stel dat door middel van gestaag beleggen van één inkomen kan leven.

2. Jonge ondernemers over verdienen buiten de gebaande paden

Dankzij zijn computerhobby verdient ethisch hacker Zawadi Done veel meer dan veel van zijn leeftijdsgenoten. Hij leerde zichzelf websites van grote bedrijven te hacken. En die betalen hem nu graag om fouten in de systemen te vinden waardoor schade door cybercriminelen kan worden voorkomen. Zawadi is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de podcast-serie Nieuw Geld van mediaplatform Vice Money. Elke week interviewt de redactie een jonge ambitieuze ondernemer die zijn of haar inkomen verdient buiten de gebaande paden. Bijvoorbeeld door een succesvolle handel in sneakers of een baan als acteur in videogames.

3. Optimal Finance Daily 

Wil je op vakantie minder schermtijd? Laat je dan de beste Amerikaanse blogs over geldzaken voorlezen door de redacteuren van Optimal Finance Daily. Elke dag komen er nieuwe gesproken blogs online over persoonlijke financiën, elk 5 tot 10 minuten lang. Het archief biedt veel podcasts, gegroepeerd per auteur of onderwerp. Handig als je meer over een specifiek onderwerp wilt weten. Bijvoorbeeld over wat je moet doen als de beurzen dalen, hoe je valkuilen vermijdt bij de aankoop van een woning of hoe je er in slaagt eerder dan je ouders met pensioen te gaan.

4. Innovatieve duurzame economie

Dat onze economie duurzamer moet worden is wel duidelijk. Adviesorganisatie NEN zet in verschillende podcast-series op een rij welke innovatieve duurzame oplossingen er zijn en hoe deze je dagelijks leven en je beleggingsportefeuille beïnvloeden. Geen negatieve toekomstscenario’s, maar inspirerende series. Bijvoorbeeld over hoe de bouwsector experimenteert met de circulaire economie waarin grondstoffen eindeloos kunnen worden hergebruikt.

5. FD Newsroom

De stroom aan dagelijks economisch nieuws is vaak te groot om goed bij te houden. In de podcast Newsroom van het Het Financieele Dagblad praten de redacteuren en specialisten van de krant je bij over het meest relevante economische nieuws. Handig om een beetje bij te blijven tijdens je vakantie of om de veranderingen in je beleggingsportefeuille te kunnen duiden.

6. You Need a Budget-podcast

Het opbouwen van vermogen gaat een stuk sneller als je grip hebt op je geldzaken. Met het geld dat je niet hoeft uit te geven kun je immers beleggen. De podcast van het Amerikaanse online budgetplatform YNAB (kort voor: you need a budget) helpt je daarbij. In de podcasts krijg je tips en trucs om direct meer uit elke euro te halen. Van zowel succesvolle financieel adviseurs, als van jonge mensen die er bijvoorbeeld in slaagden een substantiële beleggingsportefeuille op te bouwen door hun geldzaken beter bij te houden.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64