Luisterend je geldzaken optimaliseren

Luisterend je geldzaken optimaliseren met podcasts

Geniet jij ook zo van podcasts? Een leuke manier om nieuwe kennis op te doen. Ook over je geldzaken. Bijvoorbeeld tijdens je vakantie: vanaf je strandbedje of tijdens een lange autorit. Evi zet 6 inspirerende Nederlands- en Engelstalige podcasts voor je op een rij.

1. The Rachel Cruze Show

Kamp je met een hoge studieschuld of geef je soms te veel geld uit? Dan kan de podcast van Rachel Cruze je helpen je geldzaken te optimaliseren. In haar tweewekelijkse podcasts beantwoordt Cruze uiteenlopende vragen over geld. En interviewt ze millenials over de wijze waarop ze hun geldzaken op orde wisten te krijgen en hun financiële doelen behaalden. Daarbij neemt ze geen blad voor de mond. In iedere podcast hoor je inspirerende verhalen: van een hoogopgeleide twintiger die zijn immense studieschuld wist af te lossen door een bijbaan als pizzabezorger. Of van een jong stel dat door middel van gestaag beleggen van één inkomen kan leven.

2. Jonge ondernemers over verdienen buiten de gebaande paden

Dankzij zijn computerhobby verdient ethisch hacker Zawadi Done veel meer dan veel van zijn leeftijdsgenoten. Hij leerde zichzelf websites van grote bedrijven te hacken. En die betalen hem nu graag om fouten in de systemen te vinden waardoor schade door cybercriminelen kan worden voorkomen. Zawadi is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de podcast-serie Nieuw Geld van mediaplatform Vice Money. Elke week interviewt de redactie een jonge ambitieuze ondernemer die zijn of haar inkomen verdient buiten de gebaande paden. Bijvoorbeeld door een succesvolle handel in sneakers of een baan als acteur in videogames.

3. Optimal Finance Daily 

Wil je op vakantie minder schermtijd? Laat je dan de beste Amerikaanse blogs over geldzaken voorlezen door de redacteuren van Optimal Finance Daily. Elke dag komen er nieuwe gesproken blogs online over persoonlijke financiën, elk 5 tot 10 minuten lang. Het archief biedt veel podcasts, gegroepeerd per auteur of onderwerp. Handig als je meer over een specifiek onderwerp wilt weten. Bijvoorbeeld over wat je moet doen als de beurzen dalen, hoe je valkuilen vermijdt bij de aankoop van een woning of hoe je er in slaagt eerder dan je ouders met pensioen te gaan.

4. Innovatieve duurzame economie

Dat onze economie duurzamer moet worden is wel duidelijk. Adviesorganisatie NEN zet in verschillende podcast-series op een rij welke innovatieve duurzame oplossingen er zijn en hoe deze je dagelijks leven en je beleggingsportefeuille beïnvloeden. Geen negatieve toekomstscenario’s, maar inspirerende series. Bijvoorbeeld over hoe de bouwsector experimenteert met de circulaire economie waarin grondstoffen eindeloos kunnen worden hergebruikt.

5. FD Newsroom

De stroom aan dagelijks economisch nieuws is vaak te groot om goed bij te houden. In de podcast Newsroom van het Het Financieele Dagblad praten de redacteuren en specialisten van de krant je bij over het meest relevante economische nieuws. Handig om een beetje bij te blijven tijdens je vakantie of om de veranderingen in je beleggingsportefeuille te kunnen duiden.

6. You Need a Budget-podcast

Het opbouwen van vermogen gaat een stuk sneller als je grip hebt op je geldzaken. Met het geld dat je niet hoeft uit te geven kun je immers beleggen. De podcast van het Amerikaanse online budgetplatform YNAB (kort voor: you need a budget) helpt je daarbij. In de podcasts krijg je tips en trucs om direct meer uit elke euro te halen. Van zowel succesvolle financieel adviseurs, als van jonge mensen die er bijvoorbeeld in slaagden een substantiële beleggingsportefeuille op te bouwen door hun geldzaken beter bij te houden.

3.215.186.30