Hoe werkt beleggen?

Hoe werkt beleggen?

Ben je geïnteresseerd in beleggen? Dan ben je bij Evi aan het juiste adres. Maar hoe werkt beleggen nu precies? Evi geeft je graag antwoord op al je vragen.

Beleggen hoe werkt het?

Want wat ís beleggen nu precies? Simpel gezegd is het een investering. Het doel van deze investering is dat het geld oplevert. Vooraf bepaal je je doelen, zoals hoeveel rendement je wilt ontvangen of op welke termijn je graag je winst uit laat keren. Wanneer jouw belegging geld oplevert, heet dit rendement. De koers bepaalt of jouw investering rendement oplevert of juist niet. Soms is te voorspellen wat de koers ongeveer gaat doen, zoals bij een grote politieke verandering als Brexit, maar niemand weet wat er precies gaat gebeuren. De koers is namelijk afhankelijk van vraag en aanbod. Of je belegging meer waard wordt, is dus geen zekerheid. Het risico bestaat dat je belegging minder waard wordt, waardoor je (een deel van) je investering verliest. Evi raadt daarom aan om je altijd vooraf in te lezen over beleggingsrisico’s.

Hoe beleg je?

Beleggen gaat tegenwoordig volledig digitaal. Vroeger kwamen handelaren samen op de beurs, maar nu kun je vanaf je smartphone of computer beleggen op beurzen overal ter wereld. Met enkele swipes of muisklikken heb je binnen een fractie van een seconde je aandeel gekocht of verkocht. Je kunt beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed en alternatieve beleggingen, zoals wijn, klassieke auto’s of kunst. Vooral beleggen in aandelen spreekt veel mensen aan. Niet voor niets, want daarmee investeer je direct in een onderneming. In ruil voor je investering word je mede-eigenaar van het bedrijf. Gaat het goed met de onderneming waar je in belegt? Dan deel je als aandeelhouder mee in het succes. Wil je rustig nalezen welke beleggingsmogelijkheden er bestaan? Bekijk dan onze sectie over beginnen met beleggen.

Evi Fondsen

Evi Beheer belegt voor jou in een beleggingsfonds. Een beleggingsfonds is een verzameling beleggingen, een mandje, waarin meerdere beleggers investeren. Beheerders van beleggingsfondsen beleggen het geld vervolgens (direct of indirect) in bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed en/of grondstoffen. Je risico is gespreid en je profiteert van de kennis van beleggingsexperts.

Bij Evi beleg je in Evi Fondsen die onderliggend zijn opgebouwd uit circa 20 zorgvuldig geselecteerde beleggingsfondsen en/of indextrackers. Uit de wereldwijd duizenden beschikbare beleggingsfondsen maken de beheerders van de Evi Fondsen een selectie. De specialisten beoordelen hoe een fonds kwalitatief en kwantitatief scoort en in hoeverre een beleggingsfonds kan bijdragen aan het bereiken van de gestelde doelstellingen in een bepaalde beleggingscategorie, sector of regio. Je hebt altijd inzage in de fondsen waarin je belegt.

Evi begrijpt dat je graag rustig naleest hoe wij te werk gaan en op welke manieren wij jou willen helpen met beleggen. Lees meer over onze werkwijze zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wie kan beleggen?

Het is eenvoudig: iedereen kan beleggen. Je hoeft het enkel te willen en meerderjarig te zijn. Je kunt al starten met beleggen vanaf € 1.000. Ook hoef je geen verstand van beleggen te hebben. Evi neemt namelijk graag al het werk uit handen via Evi Beheer. Van te voren bepaal je samen met de beleggingsexperts een risicoprofiel en besluit je hoeveel risico je wilt lopen. Heb je liever meer controle op je belegging? Dan is Evi Go een betere match. Zo heb je de touwtjes zelf in handen, maar weet je zeker dat je portefeuille voldoende is gespreid. Overigens kun je wel als meerderjarige voor een minderjarige beleggen. Wekt dat je interesse? Bekijk dan meer informatie over Evi4Kids.

Waarom beleggen?

Er is een duidelijke reden waarom beleggen voor jou een uitkomst kan zijn: het opbouwen van vermogen. Door te beleggen bouw je mogelijk vermogen op zonder dat je daar veel moeite in hoeft te steken. Rendement is de winst of verlies die je maakt bij het beleggen. Het laten groeien van je vermogen kan natuurlijk ook door te sparen. Sparen geeft meer zekerheid, maar levert door de huidige lage spaarrente weinig op. Wel kun je bij een spaarrekening direct bij je geld. Bij een beleggingsrekening moeten beleggingen eerst verkocht worden en is het onzeker met welk bedrag je eindigt. Twijfel je of je moet beleggen, sparen of allebei? Wij helpen u graag met de keuze tussen sparen of beleggen met behulp van onze tool.

Welke beleggingsmethode past bij mij?

Evi begrijpt dat het lastig kan zijn om een goede keuze omtrent een beleggingsmethode te maken. Moet je zelf beleggen of uitbesteden? Zelf beleggen geeft vrijheid, terwijl je bij het beleggen uitbesteden profiteert van de expertise van Evi. We doen ons best je te helpen met het maken van deze persoonlijke keuze. Neem contact met ons op, één van de Evi Beleggingscoaches bespreekt graag met jou de mogelijkheden.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten.

100.28.132.102