De leukste financiële podcasts

Twee dingen tegelijk doen is meestal geen goed idee. Maar dankzij podcasts word je financieel slimmer terwijl je kookt, opruimt of een lang stuk autorijdt. Het aanbod aan deze gratis audioprogramma’s neemt toe. Evi zet vijf inspirerende – Nederlands- en Engelstalige – podcasts op een rij.

Podcasts zijn de ideale manier om makkelijk meer te leren over economie en geldzaken. Voor wie de podcast nog niet heeft ontdekt: podcasts zijn online audioprogramma's die je beluistert waar en wanneer jij wilt. Je laadt ze op je smartphone en luistert zo tijdens je activiteiten naar het programma luisteren. Heb je een autoradio een bluetooth-verbinding, dan kun je het programma ook over de luidsprekers van je auto beluisteren.

Leren van de fouten van anderen - ENG

Dave Ramsey ging 25 jaar geleden failliet door onverstandige investeringen. Hij schreef een boek over de strategie die hij en zijn vrouw gebruikte om in de jaren daarna hun geldzaken weer op orde te krijgen. Het boek groeide uit tot een dagelijkse radioshow over geldzaken. Luisteraars uit de hele wereld leggen hem hun geldvragen voor. De Dave Ramsey Show-podcast is vermakelijk en leerzaam door de diversiteit van de bellers; van jonge artsen met $250.000 studieschuld tot miljonairs die hun beleggingen beter willen spreiden. En door de antwoorden van Ramsey, die nooit een blad voor de mond neemt.

Persoonlijke ondernemersverhalen - NL

Inspiratie nodig? Luister dan naar de interviews die Taco Oosterkamp houdt met bekende en minder bekende Nederlandse ondernemers. Van producent van zure bommen tot venture capitalists. Oosterkamp vraagt ze naar hun successen en mislukkingen en dat levert verrassende inzichten op. Zo legt ondernemer Oos Kesbeke hoe hij zijn jarenoude familiebedrijf duurzamer maakt al zijn de investeringen fors. “Door eigen energie op te wekken én de waterbron op het terrein te benutten. “Veel meer dus dan twee LED-lampen in het plafond draaien, benadrukt Kesbeke. “Dat is labberdekak”

Trends in perspectief - ENG

In de dagelijkse podcast van circa vijftien minuten neemt de BBC-podcast Business Daily je mee in het internationale economische nieuws. Trends en ontwikkelingen worden door experts op een toegankelijke manier uitgelegd. De onderwerpkeuze van de BBC is verrassend en afwisselend. Bijvoorbeeld de opkomst van vegetarische producten of de problemen binnen de mijnsector. Handig om economische ontwikkelingen te begrijpen en in perspectief te plaatsen.

Veel, maar niet alles - ENG

De Amerikaanse Paula Pant is investeerder en columnist. Op haar website Afford anything, gaat ze in op het maken van solide financiële keuzes, haar filosofie: je kunt je financieel veel veroorloven, maar niet alles. Pant brengt dat in de praktijk door een zuinige levensstijl en gericht investeren. Met succes; ze kan inmiddels leven van de inkomsten uit haar beleggingen in vastgoed en beleggingsfondsen. In haar wekelijkse podcast legt uit hoe ze zelf financiële onafhankelijkheid wist te bereiken en nodigt ze gasten uit om te praten over hun eigen financiële strategie.


Groet, Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

44.200.82.149