De leukste financiële podcasts

Twee dingen tegelijk doen is meestal geen goed idee. Maar dankzij podcasts word je financieel slimmer terwijl je kookt, opruimt of een lang stuk autorijdt. Het aanbod aan deze gratis audioprogramma’s neemt toe. Evi zet vijf inspirerende – Nederlands- en Engelstalige – podcasts op een rij.

Podcasts zijn de ideale manier om makkelijk meer te leren over economie en geldzaken. Voor wie de podcast nog niet heeft ontdekt: podcasts zijn online audioprogramma's die je beluistert waar en wanneer jij wilt. Je laadt ze op je smartphone en luistert zo tijdens je activiteiten naar het programma luisteren. Heb je een autoradio een bluetooth-verbinding, dan kun je het programma ook over de luidsprekers van je auto beluisteren.

Leren van de fouten van anderen - ENG

Dave Ramsey ging 25 jaar geleden failliet door onverstandige investeringen. Hij schreef een boek over de strategie die hij en zijn vrouw gebruikte om in de jaren daarna hun geldzaken weer op orde te krijgen. Het boek groeide uit tot een dagelijkse radioshow over geldzaken. Luisteraars uit de hele wereld leggen hem hun geldvragen voor. De Dave Ramsey Show-podcast is vermakelijk en leerzaam door de diversiteit van de bellers; van jonge artsen met $250.000 studieschuld tot miljonairs die hun beleggingen beter willen spreiden. En door de antwoorden van Ramsey, die nooit een blad voor de mond neemt.

Persoonlijke ondernemersverhalen - NL

Inspiratie nodig? Luister dan naar de interviews die Taco Oosterkamp houdt met bekende en minder bekende Nederlandse ondernemers. Van producent van zure bommen tot venture capitalists. Oosterkamp vraagt ze naar hun successen en mislukkingen en dat levert verrassende inzichten op. Zo legt ondernemer Oos Kesbeke hoe hij zijn jarenoude familiebedrijf duurzamer maakt al zijn de investeringen fors. “Door eigen energie op te wekken én de waterbron op het terrein te benutten. “Veel meer dus dan twee LED-lampen in het plafond draaien, benadrukt Kesbeke. “Dat is labberdekak”

Trends in perspectief - ENG

In de dagelijkse podcast van circa vijftien minuten neemt de BBC-podcast Business Daily je mee in het internationale economische nieuws. Trends en ontwikkelingen worden door experts op een toegankelijke manier uitgelegd. De onderwerpkeuze van de BBC is verrassend en afwisselend. Bijvoorbeeld de opkomst van vegetarische producten of de problemen binnen de mijnsector. Handig om economische ontwikkelingen te begrijpen en in perspectief te plaatsen.

Veel, maar niet alles - ENG

De Amerikaanse Paula Pant is investeerder en columnist. Op haar website Afford anything, gaat ze in op het maken van solide financiële keuzes, haar filosofie: je kunt je financieel veel veroorloven, maar niet alles. Pant brengt dat in de praktijk door een zuinige levensstijl en gericht investeren. Met succes; ze kan inmiddels leven van de inkomsten uit haar beleggingen in vastgoed en beleggingsfondsen. In haar wekelijkse podcast legt uit hoe ze zelf financiële onafhankelijkheid wist te bereiken en nodigt ze gasten uit om te praten over hun eigen financiële strategie.


Groet, Evi

100.28.132.102