Het vakantiegeld gebruiken om dromen waar te maken

Het vakantiegeld gebruiken om dromen waar te maken

Heerlijk, de zomer is in aantocht. Tijd voor strandvakanties, citytrips, een mooie nieuwe fiets of een trektocht door de bergen. Maar waar besteedt u dit jaar uw vakantiegeld aan? Het meest gelukkig wordt u waarschijnlijk van leuke plannen en een mooie stip op de horizon. Aan beiden kunt u uw vakantiegeld besteden.

Pluk de dag

Veel mensen zullen het vakantiegeld direct willen uitgeven. Even geen zorgen over morgen, gewoon genieten. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Het vakantiegeld hoeft niet in een keer helemaal te worden uitgegeven. Misschien hebt u een langgekoesterde droom om eerder te stoppen met werken, een sabbatical te nemen of geld te sparen voor de studie van uw kind. Dan is uw vakantiegeld een mooie start.

Uw vakantiegeld voor uw pensioen?

Voor bijna iedereen geldt dat het belangrijk is om u goed voor te bereiden op uw pensioen. Er gaat de komende jaren namelijk veel veranderen door het nieuwe pensioenstelsel. Nu zit het geld van deelnemers in een pensioenfonds in een gezamenlijke pot. In de toekomst zal dat individueler worden, met meer keuzevrijheid en een pensioenvermogen dat meer meebeweegt met de beurs.

Ook worden we steeds ouder waardoor u langer inkomsten nodig heeft. Daarom is het verstandig om op tijd na te denken hoe uw pensioenplaatje eruitziet. Heeft u specifieke wensen of dromen voor als u stopt met werken? Het kan verstandig zijn om zelf een aanvulling op uw pensioen te regelen. U kunt eenvoudig starten met bijvoorbeeld een deel van uw vakantiegeld. Met de opbouw van een goed en veilig pensioen kunt u niet vroeg genoeg zijn.

Sparen wordt weer aantrekkelijk

Stelt u uzelf de vraag of u wilt gaan sparen of beleggen? Bij Evi van Lanschot kan het allebei. Bij uw beleggingsrekening krijgt u namelijk ook een spaarrekening met een aantrekkelijke rentevergoeding van 1,2%. Zo hoeft uw geld niet stil te staan op uw betaalrekening en kunt u een spaarbuffer aanhouden voor uw onvoorziene uitgaven. U kunt starten door een bedrag op uw Evi Spaarrekening in te leggen met bijvoorbeeld een deel van uw vakantiegeld. Daarna kunt u iedere maand automatisch een bedrag inleggen op uw beleggingsrekening met periodiek beleggen. Lees hier meer over periodiek beleggen.

Rente-op-rente door tijdig te investeren

Bij de opbouw van vermogen is het goed om u te realiseren dat hoe vroeger u ermee begint, hoe eerder u een mooi bedrag bij elkaar kunt krijgen. Er geldt immers het principe van rente-op-rente.

Stel u belegt € 1.000 voor 30 jaar met een gemiddeld rendement van 4% per jaar. Dan krijgt u niet elk jaar 40 euro, maar steeds iets meer. Het tweede jaar is het al 4% over € 1.040 en daarna 4% over € 1.081,60 etc. Op het eind hebt u geen € 2.200 maar € 3.243. Of juist een extraatje inleggen? Zet uw vakantiegeld of een deel ervan op een Evi beleggingsrekening en draag bij aan uw eigen toekomst.

Uw vakantiegeld kunt u dus op vele manieren inzetten. Vergeet ondertussen niet te genieten van het mooie weer, want de zomer is ook zo weer voorbij.

Beleggen kent risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij geven geen fiscaal advies, neemt u hiervoor contact op met een fiscaal adviseur.

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

44.200.82.149