Nieuwe tarieven voor belasting op vermogen.

De 1 mei deadline nadert. De belastingdienst verwacht een aangifte van uw vermogen. Spaarders en beleggers, let op; per 1 mei 2017 gelden andere tarieven en vrijstellingen voor de belasting op uw vermogen. Wat is er veranderd?

1. Kleine spaarder gaan erop vooruit

De vrijstelling is verhoogd van € 24.437 naar € 25.000 per persoon. Een huishouden van twee personen hoeft over de eerste € 50.000 vermogen in box 3 (geld, effecten, vakantiewoning, verhuurd onroerend goed, enzovoort) geen vermogensrendementsheffing te betalen. Wel over vermogen boven deze vrijstelling. Over de eerste € 75.000 boven de vrijstelling wordt niet langer met een fictief rendement van 4% gerekend, maar met een percentage van 2,87%.

2. Grotere spaarders gaan erop achteruit

Voor vermogens van € 100.000 tot € 1.000.000 is het percentage van het fictieve rendement juist verhoogd. In plaats van 4% geldt per 1 januari 2017 een fictief rendement van 4,6%. In plaats van een heffing van 1,2% over het vermogen in box 3, is er nu sprake van een heffing van 1,38% over het meerdere boven de € 100.000.
Voor vermogens boven de € 1.000.000 is het fictief rendement 5,39%. De belastingdruk van 1,2% over het meerdere boven € 1.000.000 verandert in 1,62%.

Dit ziet er als volgt uit:

Schijf Forfaitairrendement Belastingtarief Vermogens-rendementsheffing definitief 2017 Vermogens-rendementsheffing 2016
€ 25.000* - €100.000 2.87% 30% 0,86% 1.2%
€ 100.000 - €1.000.000 4,6% 30% 1,38% 1.2%
> € 1.000.000 5,39% 30% 1,62% 1.2%

* De eerste € 25.000 is vrijgesteld.

Succes met uw belastingaangifte. Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

Groet
Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64