Op weg naar Blue Monday?

We zitten alweer vol in het nieuwe jaar. We hebben elkaar het beste gewenst en bedacht wat we hopen en verwachten van dit nieuwe jaar. Een schone lei! Hoe heerlijk dat er zoiets simpels is als een jaarwisseling die ervoor zorgt dat je even kunt ‘balansen’ en opnieuw beginnen. Toch zijn we er niet zo goed in om die knop daadwerkelijk om te zetten.

De vakantie is nog niet in zicht, de rommel thuis is niet ineens als in een wonder opgeruimd, je to do-lijstje wordt niet korter. Ook het weer werkt niet mee: het is donker, koud en nat. Het is vandaag 18 januari, Blue Monday.  Wat is Blue Monday?  Een benaming voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. De dag dat de meeste mensen hun goede voornemen alweer vergeten zijn. De bedenker, de Britse psycholoog Arnall, kreeg kritiek op zijn ‘wetenschappelijke formule’, maar de term Blue Monday is de laatste jaren veel te horen.

De formule houdt rekening met hoe het zit met het weer, je schulden, je salaris, hoe lang geleden het kerst was (!?), hoe gemotiveerd je bent en je actieve houding (met andere woorden: ga je ook echt iets doen). Die berekening oogstte dus nogal wat kritiek, omdat elke verklaring voor de samenstelling ervan ontbreekt. Maar er zit wel iets in dat dit onderdelen zijn die ook bepalen hoe je je voelt in januari en of je er dit jaar iets van gaat maken.

Creëer een geluksgevoel

Wat ik denk? Je haalt je geluksgevoel uit veel kleine dingen. Haal met opruimen niet gelijk de hele boel overhoop, maar doe kast voor kast, kamer voor kamer. Dus niet na een drukke week werken een heel weekend thuis aan de slag, maar doe 2 uurtjes iets. Beloon jezelf meteen als je dat hebt gedaan, dan voel je je een stuk beter!

Houd het realistisch, ook als het gaat over financiën. We zien in de dagelijkse praktijk dat mensen vooral  in de eerste maanden van het jaar met financiën bezig zijn.  Gewoon omdat de aangifte moet worden gedaan. Pak dat moment om de financiële balans letterlijk op te maken, dus niet alleen terugblikken maar vooral ook vooruit kijken. En begin dan bijvoorbeeld met maandelijks sparen of beleggen van een bedrag dat je haalbaar vindt. Je kunt dat bedrag altijd na een halfjaartje weer aanpassen. Kleine dingen doen geeft groot plezier: nu en straks!

Happy Blue Monday!

Groet,
Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64