Belastingteruggave binnen?

Zo benut je je belastingteruggave optimaal

Heb je je aangifte op tijd ingediend? Dan ontvang je eind juni bericht van de belastingdienst en staat het geld snel op je rekening. Met een slimme strategie voorkom je dat het geld door je handen glipt. Evi geeft tips.

Veel mensen zien een belastingteruggave als een cadeautje van de fiscus, maar dat is een misverstand. Je hebt te veel belasting betaald en krijgt een deel terug. Je eigen geld, dus alle reden om je teruggave optimaal te benutten. Houd er wel rekening mee dat de fiscus je teruggave kan gebruiken om openstaande aanslagen te verrekenen.

Weersta de verleiding

Na bericht over ontvangst van de teruggave staat het geld binnen een week op je rekening, zo belooft de belastingdienst. Vlak voor de zomer, verleidelijk dus om het geld bijvoorbeeld aan vakantie of dagjes uit te besteden. Wil je het geld liever gebruiken voor een groter doel? Zoals de aanbetaling voor een (ander) huis, een sabbatical of een wereldreis? Laat het geld dan groeien door sparen of beleggen. Met een goede strategie voorkom je dat je belastingteruggave toch ongemerkt op gaat aan kleine uitgaven. Start met je strategie vóór je teruggave wordt gestort.

Maak een plan

Houd er in je strategie rekening mee dat ons brein de voorkeur geeft aan doelen op korte termijn, zoals die fijne vakantie. Een doel in de toekomst is veel minder aanlokkelijk. Leid je brein om de tuin door een ver doel, dichtbij te laten lijken. Dat doe je door je doel op te splitsen in kleine haalbare doelen. Bepaal hoeveel je per maand opzij moet leggen om je doel te behalen. Diverse online tools helpen je daarbij, zoals ons sparen of beleggen-tool of de tools van berekenhet.nl.

Zicht op je doel

Maak je doelen visueel. Onze hersenen kunnen afbeeldingen veel beter begrijpen dan tekst of getallen. Hoe meer zicht je hebt op het doel, hoe groter de kans dat je je doel behaalt. Online zijn er diverse gratis hulpmiddelen om je voortgang zichtbaar te maken. Apps voor je smartphone zoals Strides en Savings Goals (Engels). Maar een vel ruitjespapier werkt ook. Deel het bedrag dat je nodig hebt om je doel te realiseren door €100 en markeer het juiste aantal ruitjes op het vel. Bij elke belegde €100 kleur je een vakje in. Waarschijnlijk kun je met je teruggave straks al een aantal ruitjes vullen. Simpel maar doeltreffend.

Automatiseer

Breng vervolgens alles in gereedheid om het geld van de teruggave naar je spaar- of beleggingsrekening te sluizen zodra de belastingdienst het stort. Of open een spaar- of beleggingsrekening voor dit doel. En stel gelijk een automatische overboeking van een vast bedrag in. Door deze handelingen te automatiseren voorkom je dat je van je strategie afwijkt. Zo bouw je met behulp van je teruggave ongemerkt vermogen op en ben je minder gevoelig voor impulsen van buitenaf.

Succes!

Groet,
Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.239.152.207