Hoeveel pensioen krijg ik

Heb jij enig idee wat je later aan pensioen krijgt. Nee? Je bent niet de enige. 60% van de Nederlanders heeft geen inzicht in zijn pensioen. Evi laat je zien hoe je in kaart brengt wat je later krijgt. In drie simpele stappen heb je meer inzicht en weet je of je in actie moet komen.

Stap 1. Hoeveel pensioen krijg ik?

Een belangrijk deel van je pensioen straks wordt gevormd door de AOW. Daarnaast heb je waarschijnlijk pensioen opgebouwd werkgevers. Een overzicht van de opgebouwde pensioenrechten vind je in het Uniform Pensioenoverzicht dat je jaarlijks krijgt toegestuurd. Het meeste actuele overzicht biedt het pensioenregister op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Door verschillende pensioenregelingen en wetswijzigingen is soms onduidelijk wat je nu precies krijgt. Maak het voor jezelf nog inzichtelijker met een simpel tijdbalkje. Maak een rij van leeftijden van 65 jaar tot 90 jaar. Zet onder elke leeftijd het bruto pensioenbedrag, dan weet je wat je bij benadering ontvangt. Wat je straks netto in handen krijgt bereken je met een van de online bruto/netto-rekentools. Houd er wel rekening mee dat belastingtarieven en daarmee je netto-pensioen kunnen veranderen.

Let op: Ben je na 1956 geboren dan is de AOW-leeftijd nog niet definitief vastgesteld. Deze wordt berekend op basis van de gemiddelde levensverwachting op je 65ste verjaardag Wanneer je AOW ingaat kan dus nog wijzigen.

Stap 2. Wat bouw je zelf op?

Veel mensen bouwen naast AOW en pensioen ook zelf vermogen op. Door te sparen of beleggen. Misschien maak je al gebruik van fiscaal aantrekkelijk pensioensparen. Hiervoor zet je geld opzij voor je pensioen op een geblokkeerde rekening. Als je een pensioentekort kunt aantonen vormt je inleg zelfs een fiscale aftrekpost. Inventariseer wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Misschien heb je in het verleden lijfrenteverzekeringen afgesloten of staat er nog geld op een beleggingsrekening.

Checklist

Denk ook aan:

  • Oude lijfrenten bij verzekeraars
  • banksparen bij je bank
  • spaarrekeningen
  • beleggingsrekeningen

3. Is het genoeg voor een comfortabel pensioen?

Je hebt nu meer inzicht in je pensioen straks. Is het genoeg? Bijvoorbeeld om je gewenste levensstijl te behouden? Een goed uitgangspunt zijn je uitgaven op dit moment. Zet nu in je tijdbalk het inkomen dat je denkt nodig te hebben onder het verwachtte nettobedrag pensioen.

Je ziet nu waar je inkomen voor later nog aanvulling nodig heeft. Kun je een pensioentekort aantonen, dan kun je gebruik maken van fiscale mogelijkheden.

Maar ook zonder fiscaal voordeel kun je vermogen opbouwen. Start bijvoorbeeld met automatisch beleggen en bouw zo op lange termijn een goedgevuld pensioenpotje op. Groot voordeel is dat je dit vermogen zonder beperkingen kunt gebruiken om je inkomen aan te vullen. Bijvoorbeeld als je (tijdelijk) minder wilt werken, of eerder wilt stoppen met werken.

Groet, Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

44.200.82.149