Zakelijk beleggen: wat zijn de mogelijkheden?

Zakelijk vermogen opbouwen door beleggen kan fiscaal voordeel bieden. U zet uw geld aan het werk voor zakelijke doelen in de toekomst. Door zakelijk en privé te scheiden houdt u uw doelen bovendien scherp. Evi legt uit welke mogelijkheden er zijn om zakelijk te beleggen. Kies de mogelijkheid die het best bij u en uw financiële situatie past.

U zet uw geld graag aan het werk voor uw zakelijke doelen in de toekomst. Beleggen is dan een aantrekkelijke mogelijkheid. Maar hoe pakt u het aan? Als ondernemer kunt u op verschillende manieren beleggen. Uw doel is daarbij leidend, maar ook de rechtsvorm van uw onderneming en uw persoonlijke situatie zijn van belang. Ook moet u bedenken of beleggen bij u past. Beleggen kent namelijk risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

De verschillende mogelijkheden op een rij:

Zakelijk beleggen met veel flexibiliteit

Wilt u veel flexibiliteit bij het beleggen van het zakelijke vermogen dat u voorlopig niet nodig heeft? Dan zijn er diverse vormen van zakelijk beleggen. Afhankelijk van uw bedrijfsvorm – bv of eenmanszaak – heeft u verschillende opties.

Zakelijk beleggen als zzp'er

Heeft u een eenmanszaak? De Belastingdienst ziet de ondernemer met een eenmanszaak en de zzp'er als een particulier. Houd u er wel rekening mee dat het geld op uw zakelijke beleggingsrekening een zakelijk doel moet hebben. Evi van Lanschot biedt zzp'ers/eenmanszaken de mogelijkheid om een particuliere beleggingsrekening te openen: Evi Beheer.

Zakelijk beleggen via uw bv

Wilt u zakelijk beleggen en heeft u een bv? Dan kunt u van een zakelijk beleggingsproduct gebruik maken. U bent niet aan regels gebonden wat betreft de omvang van uw zakelijke vermogen. Voor bv's bieden wij specifiek zakelijke producten aan: Evi Go Zakelijk  en Evi Beheer Zakelijk. Met Evi Go bent u zelf verantwoordelijk voor uw beleggingskeuze. Bij Evi Beheer besteedt u het beleggen uit aan de experts van Evi van Lanschot. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier verderop in dit artikel meer over.

Beleggen als aanvulling op uw pensioen

Belegt u als ondernemer voor een aanvulling op uw pensioen? Dan kan pensioenbeleggen een aantrekkelijke optie zijn. Als u een aantoonbaar pensioentekort hebt, biedt deze vorm van beleggen u mogelijk een fiscaal voordeel. Dit kunt u eenvoudig berekenen met behulp van de jaarruimtetool en de pensioentool van Evi.

Het vermogen dat u met pensioenbeleggen opbouwt, kunt u gebruiken voor een aantrekkelijke aanvulling op uw inkomen na pensionering. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het beleggen voor een aanvulling op uw pensioen. De keuze voor pensioenbeleggen beperkt uw flexibiliteit. Uw geld staat vast op een geblokkeerde rekening. Opnemen zonder boete kan alleen onder bepaalde voorwaarden.

Zelf beleggen of vermogensbeheer?

Veel ondernemers besteden het beleggen van hun vermogen graag uit aan een beleggingsexpert. Uw voorkeur bepaalt of u kiest voor zelf beleggen of vermogensbeheer. Wanneer u begint met zakelijk beleggen, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:

  • Uw kennis van de financiële markten en uw inschatting van de risico’s van beleggen
  • Voldoende inzicht in het balanceren van uw beleggingsportefeuille
  • Tijd om de financiële markten te volgen
  • De kosten en opbrengsten van uitbesteden.

De oplossingen van Evi van Lanschot voor zakelijk beleggen

Heeft u onvoldoende tijd of kennis om de financiële markten te volgen? Dan is vermogensbeheer een prima oplossing. Een team van experts belegt uw vermogen op een manier die past bij uw risicobereidheid en de tijd die u uw vermogen geeft om te groeien. En uiteraard heeft u op elk moment inzicht in uw beleggingsportefeuille. Evi van Lanschot biedt Evi Beheer Zakelijk als oplossing voor vermogensbeheer.

Liever zelf de regie in handen en heeft u voldoende tijd en kennis om uw beleggingen bij te houden? Dan is zelf beleggen een optie voor u. Hiervoor bieden we Evi Go Zakelijk. U belegt dan zelf via de beurs of in beleggingsfondsen. Bij een belegging in fondsen heeft een gedegen spreiding de voorkeur.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Evi? Lees meer over zakelijk beleggen of neem contact op met een van onze vermogenscoaches.

Let op: zakelijk beleggen brengt ook risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Want de waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. En in het verleden behaalde resultaten bieden daarbij geen garantie voor de toekomst. Loop daarom geen onnodig risico: zorg dat u op de hoogte bent van de risico’s van beleggen en de kenmerken van elk beleggingsproduct voordat u begint met beleggen. Meer informatie hierover vindt u in de afspraken die horen bij het product wat u gaat kiezen of hebt gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.239.152.207