Zakelijk beleggen: wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u geld dat u niet direct nodig heeft? En wilt u dit geld graag aan het werk zetten voor uw zakelijke doelen in de toekomst? Beleggen kan dan een aantrekkelijke mogelijkheid zijn. Maar hoe pakt u het aan? Als ondernemer kunt u op verschillende manieren beleggen. Uw doel is daarbij leidend, maar ook de rechtsvorm van uw onderneming en uw persoonlijke situatie zijn van belang. Ook moet u bedenken of beleggen bij u past. Op lange termijn levert beleggen over het algemeen meer op dan sparen, maar beleggen kent ook risico’s: u kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

De verschillende mogelijkheden op een rij:

  1. Zakelijk beleggen met flexibiliteit (vrij beleggen)
    • Zakelijk beleggen als zzp’er met Evi Beheer of Evi Go
    • Zakelijk beleggen via uw bv met Evi Beheer Zakelijk en Evi Go Zakelijk
  2. Pensioenbeleggen via een speciale pensioenrekening: Evi Pensioenbeleggen.

Zakelijk beleggen met flexibiliteit (vrij beleggen)

Wilt u flexibiliteit bij het beleggen van het zakelijke vermogen dat u voorlopig niet nodig heeft? Bijvoorbeeld om de vrijheid te hebben hoeveel u inlegt en of u ongepland toch tussentijds wil opnemen? Dan zijn er diverse vormen van zakelijk beleggen. Afhankelijk van uw bedrijfsvorm – bv of eenmanszaak – heeft u verschillende opties. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om zelf te beleggen of het uit handen te geven aan de experts van Evi.

Zakelijk beleggen als zzp'er

Heeft u een eenmanszaak? De Belastingdienst ziet de ondernemer met een eenmanszaak en de zzp‘er als een particulier. Evi van Lanschot biedt zzp'ers en eenmanszaken de mogelijkheid om een particuliere beleggingsrekening te openen: Evi Beheer of Evi Go. Bij het openen van uw particuliere beleggingsrekening kunt u aangeven dat het voor uw eenmanszaak is. Houd u er in dit geval wel rekening mee dat het geld op deze beleggingsrekening ook een zakelijk doel moet hebben.

Zakelijk beleggen via uw bv

Wilt u zakelijk beleggen en heeft u een bv? Dan kunt u van een zakelijk beleggingsproduct gebruik maken. Veel ondernemers besteden het beleggen van hun vermogen graag uit aan een beleggingsexpert. Uw voorkeur bepaalt of u kiest voor zelf beleggen of vermogensbeheer. Bij zelf beleggen beoordelen wij aan de hand van een aantal vragen of zelf beleggen passend voor u is. Bij vermogensbeheer bepalen wij aan de hand van uw doelstellingen, risicobereidheid, financiële positie en beleggingshorizon welke beleggingen voor u geschikt zijn.

De oplossingen van Evi van Lanschot voor zakelijk beleggen

Evi Beheer Zakelijk

Heeft u te weinig tijd of onvoldoende kennis om de financiële markten te volgen? Dan is vermogensbeheer een prima oplossing. Een team van experts belegt uw vermogen op een manier die past bij uw risicobereidheid en de tijd die u uw vermogen geeft om te groeien. En uiteraard heeft u op elk moment inzicht in uw beleggingsportefeuille. Evi van Lanschot biedt Evi Beheer Zakelijk als oplossing voor vermogensbeheer.

Evi Go Zakelijk

Liever zelf de regie in handen en heeft u voldoende tijd, kennis en ervaring om uw beleggingen bij te houden? Dan is zelf beleggen een optie voor u. U belegt dan zelf via een van de vijf Evi fondsen. Welk fonds u kiest is afhankelijk van hoeveel risico u wilt nemen met uw beleggingen. De experts van Evi beleggen in het door u gekozen fonds. U blijft zelf aan de knoppen draaien en u kunt tussentijds van fonds wisselen. Lees meer over Evi Go Zakelijk.

Beleggen op een speciale pensioenrekening

Belegt u als ondernemer of zzp’er voor een aanvulling op uw pensioen? Dan kan beleggen op een speciale pensioenrekening een aantrekkelijke optie zijn. Als u een aantoonbaar pensioentekort hebt, biedt deze vorm van beleggen u mogelijk fiscaal voordeel. U kunt de inleg op uw pensioenrekening van uw inkomstenbelasting aftrekken. De hoogte van de inleg is wel begrensd door uw jaarruimte. Deze kunt u eenvoudig berekenen met behulp van de jaarruimtetool van Evi. Daarnaast hoeft u geen box-3 belasting te betalen over het geld op uw pensioenrekening.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Evi? Lees meer over zakelijk beleggen of neem contact op met een van onze vermogenscoaches.

Let op: beleggen kent risico's, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Deze tekst is geschreven met de kennis van 06-06-2023 en is geen advies. Fiscale mogelijkheden en eventuele voordelen zijn afhankelijk van uw individuele omstandigheden en kunnen in de toekomst wijzigen. Raadpleeg daarom uw fiscaal adviseur bij het maken van fiscale keuzes.

100.28.132.102