Zakelijk beleggen: wat zijn de mogelijkheden?

Zakelijk vermogen opbouwen door beleggen heeft vele voordelen. Door zakelijk en privé te scheiden hou je je doelen scherp. En profiteer je mogelijk van fiscaal voordeel. Evi legt uit welke beleggingsmogelijkheden er zijn. Jij kiest welke het beste bij je past.

Je zet je geld graag aan het werk. Ook voor je zakelijke doelen in de toekomst. Dat doe je bijvoorbeeld door te gaan beleggen. Maar hoe pak je het aan? Als ondernemer kun je op verschillende manieren beleggen. Je doel is daarbij leidend, maar ook de rechtsvorm van je onderneming en je persoonlijke situatie.

Aanvulling op je inkomen straks

Beleg je als ondernemer voor een aanvulling op je pensioen straks? Dan kan pensioenbeleggen een aantrekkelijke optie zijn. Als je eepensioentekort aan kunt tonen dan biedt deze vorm van beleggen fiscaal voordeel.

Het vermogen dat je zo opbouwt kun je in de toekomst gebruiken voor een aantrekkelijke aanvulling op je inkomen na pensionering. Wel beperkt de keuze voor pensioenbeleggen je flexibiliteit. Je geld staat vast op een geblokkeerde rekening, opnemen zonder boete kan alleen onder voorwaarden.

Meer flexibiliteit

Wil je meer flexibiliteit bij het beleggen van je zakelijke vermogen? Dan zijn er andere vormen van zakelijk beleggen. Afhankelijk van je bedrijfsvorm – bv of eenmanszaak – heb je diverse opties.

Heb je een eenmanszaak? Dan kun je zowel van zakelijke als particuliere beleggingsproducten gebruik maken. De Belastingdienst ziet de ondernemer met een eenmanszaak namelijk als een particulier. Hou er wel rekening mee dat het geld op je zakelijke beleggingsrekening een zakelijk doel moet hebben.

Heb je een bv? Dan moet je van een zakelijk beleggingsproduct gebruik maken en ben je niet aan regels gebonden wat betreft de omvang van je zakelijke vermogen.

Let op: Evi biedt zzp'ers/eenmanszaken alleen de mogelijkheid om een particuliere beleggingsrekening te openen. Voor bv's en nv's bieden wij Evi Go Zakelijk aan.

Zelf beleggen of vermogensbeheer?

Wanneer je begint met (zakelijk) beleggen is het verstandig om voor jezelf te bepalen hoeveel tijd je kunt en wilt vrijmaken om te beleggen. Veel ondernemers besteden het beleggen van hun vermogen graag uit aan een beleggingsexpert. Maar misschien geeft het je juist energie om zelf te beleggen.

Jouw voorkeur bepaalt of je kiest voor zelf beleggen of vermogensbeheer. Of doe het allebei en ervaar wat het beste bevalt! Hou in ieder geval rekening met:

  • je kennis van de financiële markten
  • voldoende inzicht in het balanceren van je beleggingsportefeuille
  • tijd om de financiële markten te volgen
  • de kosten en opbrengsten van uitbesteden

Keuze die bij jou past

Zitten er voor jou altijd te weinig uren in de dag? Of laat je het volgen van de financiële markten graag over aan experts? Dan is vermogensbeheer een goede optie. Een team van experts belegt jouw vermogen. Op een manier die past bij jouw risicobereidheid en de tijd die je vermogen heeft om ongestoord te groeien. Je hebt op elk moment inzicht in de inhoud van je beleggingsportefeuille.

Zit je liever zelf aan de knoppen? Dan is helemaal zelf beleggen of zelf beleggen in door experts samengestelde beleggingsfondsen een aantrekkelijke optie. Een belegging in fondsen zorgt voor een gedegen spreiding. Zelf bepaal je het risico en rendement van je beleggingen. Zo is er altijd een oplossing die bij je past en krijgt je zakelijke vermogen alle kans om te groeien.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor zakelijk beleggen bij Evi?

Let op: zakelijk beleggen brengt ook risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Want de waarde van je beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. En in het verleden behaalde resultaten bieden daarbij geen garantie voor de toekomst. Loop daarom geen onnodig risico: zorg dat je op de hoogte bent van de risico’s van beleggen en de kenmerken van elk beleggingsproduct voordat je begint met beleggen. Meer informatie hierover vind je in de afspraken die horen bij het product wat je gaat kiezen of hebt gekozen.

 

Leestips van Evi