Eerder stoppen met werken in 5 stappen

Eerder stoppen met werken in 5 stappen

Droom jij ervan om eerder te stoppen met werken? Om bijvoorbeeld eindelijk een paar maanden door Azië te trekken, meer tijd met vrienden en familie door te brengen of te genieten van een tweede huis? Je bent niet de enige. Zeker 72% van de Nederlanders wil niet doorwerken tot de pensioenleeftijd.

Wil je dat dit werkelijkheid wordt? Dan is het belangrijk om in actie te komen en te bepalen wat voor jou nodig is om eerder te stoppen met werken. Het kost wat tijd om alles op een rijtje te zetten, maar je krijgt hier inzicht en rust voor terug. Evi helpt je op weg.

In 5 stappen eerder stoppen met werken

Wanneer wil je stoppen met werken? En wat heb je daarvoor nodig? Evi kijkt graag met je mee naar jouw mogelijkheden. In een aantal stappen inventariseren we jouw situatie en helpen we je met het nemen van de juiste beslissing.

Stap 1. Bepaal hoeveel eerder je wilt stoppen met werken

Voordat je kunt bepalen hoeveel jaar eerder je wilt stoppen met werken, is het nodig om te weten wanneer je waarschijnlijk met pensioen mag. Je verwachte pensioenleeftijd vind je op mijnpensioenoverzicht.nl. De kans is groot dat verschillende pensioenpotjes op verschillende momenten ingaan wanneer je meerdere werkgevers hebt gehad. Daarom is de officiële pensioendatum meestal de datum dat je AOW gaat ontvangen.

Nu je weet op welke leeftijd je naar verwachting met pensioen mag, kun je bepalen hoeveel jaar eerder je wilt stoppen met werken. Dit is belangrijk om te weten, zodat we kunnen berekenen wat je nodig hebt om je droom uit te laten komen.

Stap 2. Bereken hoeveel vermogen je nodig hebt om eerder te kunnen stoppen met werken

Je weet hoeveel jaar eerder je van je oude dag wilt genieten. Maar wat heb je daarvoor nodig? Wil je dezelfde levensstandaard behouden als nu? De meeste Nederlanders kiezen hiervoor. Bepaal daarom hoeveel geld je momenteel maandelijks kwijt bent bij 3 verschillende maanden. Dit geeft een redelijk beeld van je toekomstige uitgavenpatroon. Vergeet niet dat je uitgaven mogelijk anders zijn wanneer je bijna met pensioen mag. Je hebt dan bijvoorbeeld mogelijk geen woonlasten meer of de kosten van kinderen nemen af. Anderzijds neemt de gemiddelde levensstandaard met de leeftijd toe omdat mensen meer tijd nemen om te genieten. Ook moet de invloed van inflatie niet vergeten worden.

In Evi's vermogensgroei-tool bereken je gemakkelijk wat je doelbedrag is, afhankelijk van wat je maandelijks wilt uitgeven en hoeveel jaar eerder je wilt stoppen met werken.

Stap 3. Breng je huidige financiële situatie in kaart

De berekening van je doelbedrag is gemaakt. Nu kun je gaan kijken hoe je het bedrag opbouwt tot het moment dat je stopt met werken. Daarvoor is het nodig om inzicht te creëren in je huidige financiële situatie. Bepaal hoeveel geld je tot nu toe hebt opgebouwd door sparen of beleggen en of je momenteel schulden hebt. Het bedrag dat je overhoudt kun je deels inzetten om je doelbedrag op te bouwen. Door te kijken naar het verschil tussen je maandelijkse inkomsten en uitgaven weet je hoeveel geld je maandelijks zou kunnen inleggen en of het doel eerder stoppen met werken haalbaar is.

Stap 4. Onderzoek de mogelijkheden om je doelbedrag op te bouwen

Je hebt inzicht in je financiële situatie en weet wat je doelbedrag is. Nu bepalen we hoe je dit bedrag bij elkaar krijgt. Kies je voor sparen, beleggen of een combinatie? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Wanneer je wilt beleggen, moet je je afvragen hoeveel risico je kunt en wilt lopen. Sparen biedt meer zekerheid, maar met beleggen heb je op de langere termijn kans op een hoger rendement. Je komt erachter of sparen of beleggen het beste voor jou is via de sparen of beleggen-tool. Zorg er dan voor dat je eerst in Evi's vermogensgroei-tool hebt berekend wat je doelvermogen is en hoeveel jaar je de tijd hebt om het vermogen op te bouwen.

Stap 5. Bepaal welk product past bij jouw situatie

Alle relevante informatie heb je verzameld. Dan moet je nog het juiste product kiezen dat past bij je situatie. Kun je van je droom om eerder te stoppen met werken werkelijkheid maken? En wat moet je daarvoor doen? Evi helpt je. Doe Evi's Keuzehulp om de juiste oplossing bij jouw situatie te kiezen. Het kost je een paar minuten en dan weet je of het mogelijk is en wat er nodig is om jouw droom te kunnen realiseren.

Wil je meer informatie? Download dan Evi's Stappenplan Eerder Stoppen met Werken. Vind je het fijn om met een van Evi's beleggingscoaches over jouw wensen te praten? Neem dan contact met ons op.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64