Evi’s eindejaartips 2017

Evi's eindejaarstips 2017

Kerst staat alweer voor de deur. Je hebt ongetwijfeld andere zaken aan je hoofd, maar het is misschien goed om voor het einde van het jaar toch nog even naar je financiën te kijken. Ik zet vier eindejaarstips voor je op een rij.

1. Box 3-heffing

1 januari 2018 is de peildatum voor de box 3-grondslag (bezittingen min de schulden). De belasting die je moet betalen, kun je verminderen door de grondslag nog in december te verlagen.

Wat kun je doen? Extra aflossen op je box 1-hypotheek bijvoorbeeld. Of een extra storting in je kapitaal- of spaarverzekering eigen woning. Je kunt ook geld uitlenen aan je BV. Je moet het bedrag dan wel minimaal zes maanden uitlenen. Over de rente die je ontvangt betaal je in box 1 maximaal 52% belasting, maar die heffing kan nog steeds lager zijn dan die in box 3.

2. Schenking voor de eigen woning

Dit jaar is de éénmalige schenkingsvrijstelling voor de eigen woning verhoogd naar € 100.000. Deze vrijstelling is niet meer beperkt tot schenkingen van ouders aan kinderen; je mag aan iedereen schenken. Voorwaarde is wel dat de ontvanger nog geen veertig jaar is.

Wordt degene die je deze schenking wilt doen op korte termijn veertig? Maar heeft diegene nog geen eigen woning gekocht of kan de bank waar de hypotheek loopt deze extra aflossing niet meer verwerken vóór de veertigjarige leeftijd? Geen nood. Maak je de schenking uiterlijk over op de dag dat de ontvanger veertig wordt? Dan heeft hij tot eind 2019 de tijd om de woning daadwerkelijk te kopen of zijn hypotheek af te lossen. In de schenkingsovereenkomst moet je dan de ontbindende voorwaarde opnemen dat de schenking teruggedraaid wordt als eind 2019 niet aan de voorwaarde voldaan is.

3. Schenken aan goed doel

Giften aan goede doelen met een ANBI-status zijn aftrekbaar. Bij éénmalige giften is dat beperkt, maar bij een periodieke schenking van minimaal vijf jaar geldt geen beperking.

Een van de voorgenomen maatregelen van het kabinet Rutte III is dat aftrekposten straks tegen het lage belastingtarief van circa 37% aftrekbaar zijn. Als je dan met je box 1-inkomen in de hoogste schijf zit van 49,5%, ‘kost’ je dat 12,5%. De verlaging van de aftrek vindt gefaseerd plaats van 2019 tot 2023. Als je toch al van plan bent om aan goede doelen te gaan schenken, kun je overwegen om daar dit jaar al mee te beginnen. De aftrek vindt dan nog plaats tegen maximaal 52% en volgend jaar tegen 51,95%.

4. Lijfrente

Je lijfrentepremie moet voor 31 december betaald zijn om in 2017 voor aftrek in aanmerking te komen. Heb je in de afgelopen vijf jaar premie betaald die uiteindelijk niet (volledig) in aftrek is gebracht? Dan is het dit jaar nog mogelijk om het bedrag dat je niet afgetrokken hebt terug te halen zonder fiscale gevolgen.

Wil je weten of deze tips voor jou interessant zijn? Bespreek je persoonlijke financiële situatie met je adviseur of fiscalist.

Ik wens je fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Groet, Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.239.152.207