UPO: waar moet je op letten?

Bouw je via je werkgever pensioen op? Dan heb je pasgeleden weer een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ontvangen. Dat is een jaarlijks overzicht van je opgebouwde pensioen. Veel pensioenuitvoerders kennen ook een online ‘mijn-omgeving’ met een digitale UPO. Waar moet je op letten als je het UPO leest?  

 1. Bruto bedragen
  In het UPO staan de bedragen die je ontvangt bij pensionering en arbeidsongeschiktheid. Het zijn bruto bedragen, je moet er later dus nog premies en belasting over betalen.  

  Zo geeft het UPO een indicatie van het te bereiken ouderdomspensioen: het bedrag dat je ontvangt als je tot pensionering in dienst blijft en zonder wijzigingen pensioen blijft opbouwen.

  Ook wordt het opgebouwde pensioen per 31 december van het voorgaande jaar vermeld. Dat is het bedrag dat je op pensioendatum ontvangt als het dienstverband niet doorloopt. Daarnaast is het bedrag opgenomen dat je eventuele partner en kinderen jaarlijks krijgen als je overlijdt.

 2. Pensioen bij vorige werkgevers
  Heb je via eerdere werkgevers pensioen opgebouwd en is dat niet overgedragen aan je huidige pensioenuitvoerder? Dan krijg je van die pensioenuitvoerders eens in de vijf jaar een apart UPO. Je kunt de bedragen uit de verschillende overzichten per dezelfde datum bij elkaar optellen zodat je een totaalbeeld krijgt van wat je kunt verwachten. Dit totaalbeeld kun je ook digitaal vinden door met je DigiD-code in te loggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar staat ook je AOW genoemd.

 3. Lijfrenteverzekering
  In het UPO tref je dus alleen informatie aan over je pensioenaanspraken. De lijfrenteverzekering die je zelf hebt afgesloten vind je hier niet terug.

Berg je UPO nu eens niet ongelezen op in een map, maar neem dit jaar de moeite om te kijken welk bedrag je kunt verwachten op pensioenleeftijd. Valt dat tegen? Laat je dan informeren en adviseren over de (fiscale) mogelijkheden om zelf aanvullende voorzieningen te treffen.

Groet,
Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
 • Totale inleg
 • Doelbedrag
 • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64