Aanvullend pensioen

Aanvullend pensioen in de 3e pijler en vrij vermogen zijn twee van de vier pijlers waarmee u vermogen kunt opbouwen voor uw inkomen na pensionering. In tegenstelling tot de eerste en tweede pijler (AOW en werkgeverpensioen) ligt het initiatief voor het opbouwen in deze pijlers helemaal bij uzelf. Maar waarom zou u vermogen in de vorm van aanvullend pensioen opbouwen? Hoe zou u dit kunnen doen? En wanneer kunt u er het beste mee beginnen? Evi vertelt u er meer over.

Waarom een aanvullend pensioen opbouwen?

Wanneer u met pensioen gaat, heeft u meer vrije tijd en wilt u misschien wel wat meer gaan genieten. Bijvoorbeeld wat vaker leuke dingen doen of wat vaker of langer op vakantie. Maar wanneer u met pensioen gaat, ontvangt u in de meeste gevallen ook een lager inkomen dan u nu gewend bent. En dan kan het moeilijk zijn om al die mooie plannen te realiseren. 

De meeste mensen die aanvullend pensioen opbouwen doen dit zodat zij later over voldoende inkomen en/of financiële middelen beschikken om te (blijven) leven zoals zij dat willen, en om hun plannen en doelen voor later te realiseren. 

Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom extra pensioen opbouwen verstandig is, bijvoorbeeld: 

  • Omdat u te weinig pensioen opbouwt via uw werkgever. 
  • Omdat u een aantal jaren niet of nauwelijks hebt gewerkt, en in die periode dus geen pensioen heeft opgebouwd via een werkgever. 
  • Omdat u geen recht hebt op een volledige AOW-uitkering (bijvoorbeeld omdat u enige tijd in het buitenland heeft gewoond). 
  • Omdat u helemaal geen pensioen opbouwt via uw werkgever (bijvoorbeeld omdat u zzp’er of directeur-grootaandeelhouder (DGA’er) bent). 

Voor meer hulp en uitleg bij het beoordelen van uw persoonlijke situatie, kunt u altijd een financieel adviseur raadplegen. Bij Evi geven we geen fiscaal advies.

Aanvullend pensioen opbouwen

Om aanvullend pensioen op te bouwen kunt u ervoor kiezen om een lijfrenteproduct af te sluiten. Bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering (bij een verzekeraar) of een lijfrentespaarrekening (bij een bank). 

Met een lijfrente kunt u vaak profiteren van belastingvoordeel. U kunt uw jaarlijkse inleg aftrekken van de belasting: afhankelijk van uw inkomen mag u 37,0% tot 49,5% van uw inleg terugvragen. Daarnaast betaalt u over het opgebouwde pensioenvermogen op uw lijfrenterekening geen vermogensrendementsheffing (box 3). Er is wel een maximum aan wat u jaarlijks mag inleggen: uw jaarruimte. Uw jaarruimte is uw pensioentekort over het voorgaande jaar. Het is het verschil tussen wat u maximaal mocht opbouwen met belastingvoordeel en wat u echt hebt opgebouwd.

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u zelf een pensioenpotje op. Met belastingvoordeel. Wat het kan opleveren? In drie eenvoudige stappen maken we een berekening voor u. 

  • Vul uw gegevens in
  • Wij maken een persoonlijk voorstel
  • Open een rekening of maak een afspraak
Grafiek Pensioen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 137.800.


Meest gekozen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

  • Individueel pensioen opbouwen (3e pijler) met fiscaal voordeel
  • Uw inleg is aftrekbaar van de belasting
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Ton Scheel

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.”
Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Rekening openen?

Zelf pensioen opbouwen met Evi Pensioenbeleggen? Open een rekening.

Overstappen naar Evi?

Elders opgebouwd pensioenvermogen overdragen naar Evi, zo geregeld met de Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioenbeleggen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioenbeleggen. Een van onze specialisten belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
3.230.143.213