Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp +31203544545
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Schenken met Evi

 • Investeer in de toekomst van uw kind
 • Schenk belastingvrij aan uw kind
 • Gemakkelijk schenken in 3 stappen

Schenken in 3 stappen

Wilt u als (groot)ouder uw (klein)kinderen een financieel steuntje in de rug geven om hen goed op weg te helpen? Dat kan door te schenken. Jaarlijks kunt u tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken. Deze schenking kunt u ook op de beleggingsrekening van uw kind storten. Zo kunt u een mooi vermogen opbouwen voor uw (klein)kind. U regelt het eenvoudig in drie stappen. 

Wilt u liever direct contact met een beleggingscoach om de mogelijkheden te bespreken? Maak dan een afspraak met één van onze beleggingscoaches.

 1. Schenkt u als ouder of grootouder?

 2. Bepaal het bedrag dat u wilt schenken en kies een bijpassend Evi product

 3. Open een rekening en start met beleggen voor uw (klein)kind

Schenken als ouder

Jaarlijks schenken

U mag als ouders elk jaar een bedrag belastingvrij schenken. In 2021 mag u samen € 6.604 belastingvrij schenken. Uw kind hoeft hier dan geen schenk- of erfbelasting over te betalen en mag dit bedrag vrij besteden. Tip van Evi: Maak het uzelf makkelijk en leg maandelijks in op de beleggingsrekening. Hiermee voorkomt u dat u alles in 1 keer moet inleggen, én u hoeft er niet meer aan te denken.

Eenmalig verhoogde vrijstelling schenken

Als ouder mag u eenmalig een groter bedrag belastingvrij aan uw kind schenken. In 2021 is dat €26.881 voor kinderen van 18 tot en met 39 jaar. Een eenmalig verhoogde vrijstelling geldt ook voor een dure studie en een eigen woning (zie site Belanstingdienst). Van een schenking die onder de eenmalige vrijstelling valt, moet het kind, ondanks de vrijstelling, wel aangifte schenkbelasting doen.

Schenken aan een minderjarig of meerderjarig kind

Wilt u schenken aan uw minderjarig kind? Dan kunt u als ouder een Evi4kids beleggingsrekening openen op naam van uw kind. Is uw kind ouder dan 18 jaar en wilt u een schenking doen? Kies dan voor een Evi Beheer beleggingsrekening.

Kies een oplossing van Evi voor u als ouder

Schenken als opa of oma

Jaarlijks schenken

Ook grootouders mogen jaarlijks een bepaald bedrag belastingvrij schenken. In 2021 mag u samen tot € 3.244 belastingvrij schenken aan uw kleinkind. Uw kleinkind hoeft hier dan geen schenk- of erfbelasting over te betalen en mag dit bedrag vrij besteden.

Tip van Evi:

Wilt u de jaarlijkse schenking niet in één keer schenken? Dan kunt u het schenkingsbedrag delen ook verdelen over 12 maandelijkse bedragen en deze storten op de beleggingsrekening. Vaak is dit de vaste tegenrekening van een van de ouders.

Schenken aan een minderjarig of meerderjarig kleinkind

Wilt schenken aan een minderjarig kleinkind? Dan kunt u een Evi4kids beleggingsrekening openen op naam van uw kleinkind. Hier heeft u wel toestemming voor nodig van de ouder(s). Wilt u schenken aan uw meerderjarig kind? Kies dan voor een Evi beheer rekening.

Kies een oplossing van Evi voor u als grootouder

Welke bedragen kunt u belastingvrij schenken?

Let op: Schenkt u als ouder aan uw minderjarig kind? Dan wordt het schenkingsbedrag opgeteld bij uw vermogen in box 3 en betaalt u belasting over dit vermogen. Is uw kind boven de 18 jaar? Dan betaalt hij of zij zelf de belasting over dit vermogen.

Daarnaast gelden er per schenking voor u misschien aanvullende voorwaarden. Alle voorwaarden en informatie omtrent belastingvrij schenken vindt u hier.

Kies een Evi oplossing die bij u past

Wilt u schenken aan een minderjarig (klein)kind? Kies dan voor een Evi4kids beleggingsrekening. Als ouder beheert u de rekening totdat uw kind 18 jaar is. Daarna beschikt uw kind over het geld.

Wilt u schenken aan uw kind ouder dan 18? Een Evi Beheer beleggingsrekening is dan een goede oplossing. U schenkt het geld aan uw (klein)kind, hij of zij opent dan zelf een Evi Beheer rekening en stort het geschonken bedrag op de rekening. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches om de mogelijkheden te bespreken.

Minderjarig kind

Schenken aan een minderjarig kind met Evi4Kids.

 • Bouw vermogen op voor uw kind
 • Schenk belastingvrij
 • Inleg vanaf € 1.000

Meerderjarig kind

Schenken aan een meerderjarig kind met Evi Beheer.

 • Evi neemt het werk uit handen
 • Schenk belastingvrij
 • Inleg vanaf € 10.000

Uw persoonlijke situatie bespreken?

Heeft u nog vragen over schenken? Maak dan een afspraak met één van onze Evi coaches.

> Maak een afspraak

Blogs over schenken

Heeft u nog vragen over schenken?

Maak een afspraak

Maak een afspraak de Evi coaches staan voor u klaar

Wim Ravestein

0800 290 29 00

 1. Vul uw naam in.
  Vul uw achternaam in.
 2. Vul uw telefoonnummer in.
  Vul uw e-mailadres in.
 3. Selecteer een datum.
  Selecteer een dagdeel waarop u gebeld wilt worden.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.