Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Schenken aan uw kind

Ouders mogen in 2019 samen € 5.428 belastingvrij schenken aan een kind. Uw kind hoeft later over het geld geen schenk- of erfbelasting te betalen. Schenkt u meer in een jaar, dan betaalt u over het meerdere schenkbelasting. Opa en oma mogen samen € 2.173 per jaar schenken. Dit kan via een storting aan de ouders die dit vervolgens overmaken naar de Evi4Kids Beleggingsrekening. En voor andere ‘sponsors’ zoals overige familie en vrienden geldt hetzelfde.

Open nu een Evi4Kids rekening

Schenking aan uw kind en belastingen

Tot het kind 18 jaar is, neemt u het saldo (een ouder het gehele saldo of beiden een deel) op de rekening op in uw belastingaangifte onder ‘Box 3'. Het saldo op de rekening moet dus worden opgeteld bij alle overige spaar- en beleggingssaldi. Op het moment dat uw kind 18 jaar wordt moet het zelf zijn beleggingen bij Evi in zijn belastingaangifte opnemen.

Wilt u liever nu geen schenkbelasting betalen en ook niet dat het kind op zijn of haar 18e aan het geld kan komen? Kies dan voor Evi Beheer op uw eigen naam om geld opzij te zetten. Nadeel is dan uiteraard dat u als u het kind later het geld geeft er waarschijnlijk schenkbelasting betaald moet worden. En als u overlijdt, misschien erfbelasting.

Speciaal voor de opa's en oma's

Wilt u als opa of oma beleggen voor uw minderjarige kleinkind? Dat kan! U heeft hiervoor wel toestemming nodig van de ouder. Indien u uw kleinkind geld wil schenken op de Evi4Kids-beleggingsrekening kunt u dit alleen storten via hen of via een rekening van uw kleinkind elders. Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen.

Uitgelicht

Evi Beheer

Beleggen zonder gedoe. Evi neemt u al het werk uit handen. Deskundig en gericht op de lange termijn.

Uitgelicht

Evi Doelbeleggen

Evi belegt voor u om uw beleggingsdoel op een specifieke einddatum te realiseren. Met een beleggingsstrategie op maat.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.