Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp +31203544545
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Rekenvoorbeeld Netto Pensioenbeleggen

Merel is 47 jaar en heeft een bruto salaris van € 167.744 per jaar. Vanaf 1 januari 2019 bouwt zij geen pensioen meer op over haar inkomen boven € 107.593. Om haar uiteindelijke pensioen zoveel mogelijk op het niveau van voor de wijziging in de regelgeving te houden kiest Merel voor Evi Netto Pensioenbeleggen.

Direct klant worden

Merel belegt fiscaal vriendelijk 20 jaar lang tot haar 67ste het maximaal toegestane percentage van haar salaris boven de € 107.593. Merel kan in eerste instantie binnen de regelgeving € 331,- netto per maand inleggen. Dit bedrag loopt op naar € 661,- per maand vanaf haar 65ste (vanwege het stijgende toegestane percentage). Zij bouwt hiermee een kapitaal op van € 153.500,-. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld rendement van 3,0% na kosten over de looptijd. Met dit kapitaal koopt zij een bancaire lijfrente uitkering tegen 2,25% twintig jaar lang, tot haar 87ste. Zij krijgt dan na 20 jaar € 790,- netto per maand uitgekeerd voor 20 jaar lang na het bereiken van haar AOW-gerechtigde leeftijd. Merel kan door het karakter van het product gebruik maken van een vrijstelling van vermogensrendementsheffingen en geniet daarmee fiscaal voordeel.

Het opgebouwde vermogen kan sterk wisselen door fluctuerende beleggingsresultaten. De hoogte van het vermogen bepaalt mede de hoogte van de uitkering die u aan kunt kopen. Om meer inzicht te geven in hoeverre dit vermogen wordt beïnvloed door de behaalde resultaten presenteren we drie scenario’s.

De grafiek geeft weer wat het resultaat na geschatte gemiddelde kosten voor Merel zou zijn van ieder beleggingsscenario.


Bron: Van Lanschot, januari 2019

Wilt u specifiek weten hoe Netto Pensioenbeleggen werkt?

Download 'Afspraken' Download 'Financiele bijsluiter'

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.