Beleggingsmisverstand: beleggen is eng

Omdat u van tevoren niet weet hoe uw vermogen zich gaat ontwikkelen, voelt beleggen misschien een beetje eng aan. Maar als u op een verstandige wijze met de risico’s omspringt, kunt u uitzicht krijgen op een rendement dat mogelijk hoger ligt dan de spaarrente. Het is wel zo dat beleggen risico’s kent, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen.  

Als belegger weet u van tevoren niet hoe hoog uw rendement uiteindelijk zal zijn. Het is dan ook verstandig om alleen met beleggen te beginnen als u bereid bent om risico te nemen en u een buffer hebt voor tegenvallers. Zorg er daarom voor dat u het geld waarmee u belegt, voor langere tijd kunt missen. En zelfs dan kan het eng aanvoelen om te beginnen met beleggen. 

Angst overwinnen

Maar het kan heel erg de moeite lonen om uw angst te overwinnen en toch te beginnen met beleggen. Net zoals het bijvoorbeeld even moed kost om dat mooie meisje of die leuke jongen aan te spreken. Dat kan het begin zijn van iets heel moois. De ervaring leert dat de drempel om te gaan beleggen lager wordt naarmate u een beter beeld hebt van het risico dat u loopt.  

Wie het risico kent, bereikt meer 

Er zijn verschillende manieren waarop u als belegger het risico kunt verkleinen. U kunt bijvoorbeeld geld spreiden over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. Bij Evi Go kunt u kiezen uit één van de vijf Evi Fondsen. Elk Evi Fonds kent een eigen verhouding tussen risico en rendement. Kies de variant die het best bij uw situatie en wensen past. U kunt kiezen uit: Evi Zeer Defensief, Evi Defensief, Evi Neutraal, Evi Offensief, Evi Zeer offensief. Wilt u liever volledig ontzorgt worden en beleggen overlaten aan de specialisten? Kies dan voor Evi Beheer. 

 

Ontdek Evi Go  

Ontdek Evi Beheer  

Wilt u meer weten over beleggen? Maak dan een afspraak met een van onze vermogenscoaches.  

 

Beleggen kent risico’s, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Deze tekst is geschreven naar de stand van 01-07-2023 en is geen advies.. 

Bekijk ons aanbod
3.238.121.7