Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Hoe kom je erachter of jouw beleggingen beter kunnen?

second opinion beleggingsportefeuille Aan het begin van het jaar maken niet alleen ondernemers de balans op. Maar ook als particulier is het een mooi ijkpunt om je eigen financiële administratie eens onder de loep te nemen. Wanneer heb je voor het laatst kritisch naar je beleggingen gekeken? Heb je optimaal geprofiteerd van het mooie beleggingsjaar? En heb je het juiste serviceniveau ontvangen of had het beter gekund? Om er achter te komen of je beleggingen beter kunnen volgen hier een aantal afwegingen.


Passen je beleggingen nog bij je wensen?

Neem je beleggingen eens onder de loep. Welk doel wil je behalen en tegen welk risico? En zit je nog wel op koers? Kijk kritisch naar het rendement en de beleggingskosten van je huidige aanbieder.


Lig je nog op koers?

Toen je begon met beleggen, heb je voor jezelf een aantal uitgangspunten bepaald: het beleggingsdoel dat je wilt bereiken, de tijd dat je je geld kunt en wil missen en het risico dat je wil lopen. Misschien wil je wel eerder stoppen met werken, je pensioen aanvullen of bij het helpen betalen van de studie van je kinderen. Welk doel je ook kiest, vermogen opbouwen kost tijd. Een lange termijn focus is dan ook belangrijk om op koers te blijven. Maar in de tussentijd is er misschien het een en ander veranderd. De waarde van je beleggingen heeft zich wellicht anders ontwikkeld dan je gedacht had of misschien is er wel iets in je persoonlijke situatie veranderd.

Daarom is het verstandig om regelmatig te checken of je nog op koers ligt. Daarbij is het belangrijk om te toetsen of het verwachte rendement en het bijbehorende risico nog aansluiten bij de haalbaarheid van je doel? Wellicht is het beter gegaan dan je had verwacht en kun je in het vervolg wat minder risico lopen om je doel te bereiken. Of andersom, moet er een tandje bij om je doel te halen. 

Ben je tevreden over je rendement?

Hoeveel rendement hebben je beleggingen in de afgelopen jaren opgeleverd? Een overzicht van je behaalde rendement vind je op de website van je vermogensbeheerder of in de beleggingsrapportages die je ontvangt. Hou er dan rekening mee dat risico en rendement over het algemeen hand in hand gaan; hoe meer rendement, hoe meer risico je doorgaans zult lopen met je beleggingen. 


Waar betaal je voor?

Kijk ook eens naar je beleggingskosten. Laat je je vermogen beleggen door een vermogensbeheerder? Dan profiteer je van de expertise van professionele beleggers en het comfort om het beheer uit handen te geven. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Weet jij waar je voor betaalt? De basis is de beheerfee of beheervergoeding, daarnaast betaal je afhankelijk van de beleggingen in je portefeuille nog indirecte kosten. Deze zijn over het algemeen verwerkt in de koers van je beleggingsfondsen. Maar wees er bewust van dat de totale kosten flink kunnen verschillen per aanbieder.


Zelf vergelijken met Finner

Het kan nooit kwaad om te kijken of een andere beleggingsaanbieder beter bij je past. Via Finner - een onafhankelijk Nederlands vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers - vergelijk je 160 verschillende partijen met elkaar. Aan de hand van jouw wensen selecteer je de beste partijen uit het aanbod van alle banken en vermogensbeheerders in Nederland.

Finner heeft Evi vergeleken met andere online vermogensbeheerders. Volgens Finner scoort Evi, ten opzichte van andere online vermogensbeheerders, 5-sterren in de categorieën kostenbeleid en risicobeleid. Dat leverde Evi al verschillende prijzen op. Zo werden we voor de vierde keer op rij genomineerd voor de IEX Gouden Stier en verkozen tot Beste keuze 2019 in de categorie Online Vermogensbeheer.


Een second opinion op je beleggingen door een expert van Evi van Lanschot

Misschien weet je nog niet zeker of je huidige manier van beleggen wel bij je past. Wil je weten hoe haalbaar jouw doelen zijn? En of het gekozen risicoprofiel wel past bij je persoonlijke situatie? De ervaren beleggingscoaches van Evi van Lanschot nemen dit soort vragen graag met je door en werpen een frisse blik op je beleggingen. Je kunt vrijblijvend een second opinion aanvragen door een belafspraak te maken met een van onze beleggingscoaches.


Wat als je weg wilt bij je huidige aanbieder?

Veel mensen zien op tegen het overstappen. Het lijkt vaak veel gedoe om te regelen. Evi neemt dit graag voor je uit handen. We begeleiden je persoonlijk en eenvoudig door het traject. Onder andere bij het verkopen van je beleggingen bij je huidige vermogensbeheerder. Eventuele overstapkosten (transactiekosten voor het verkopen van de beleggingen bij je huidige beleggingsaanbieder) worden tot maximaal €500 vergoed. Evi vergoedt de overstapkosten onder bepaalde voorwaarden, lees de overstapvoorwaarden daarom goed door. Samen met Evi bepaal je vervolgens welk risicoprofiel het beste aansluit bij je wensen en financiële doelen. Binnen enkele dagen staat je vermogen op je Evi rekening.

Leestips van Evi