Hoe kom je erachter of jouw beleggingen beter kunnen?

second opinion beleggingsportefeuille

Niet alleen ondernemers maken regelmatig de de balans op. Ook als particulier is het aan te raden om je financiën regelmatig onder de loep te nemen. Wanneer heb je voor het laatst naar je beleggingsprofiel gekeken? Heb je het juiste serviceniveau ontvangen of had het beter gekund? We zetten een aantal afwegingen op de rij.

Passen je beleggingen nog bij je wensen?

Als je je beleggingen onder de loep neemt dan horen daar vragen bij als: Welk doel wil je behalen en tegen welk risico? En zit je nog op koers? Kijk goed naar het rendement en de beleggingskosten van je huidige aanbieder.

Lig je op koers?

Toen je begon met beleggen, heb je voor jezelf een aantal uitgangspunten bepaald: het beleggingsdoel dat je wilt bereiken, de tijd dat je je geld kunt en wil missen en het risico dat je wil lopen. Misschien wil je wel eerder stoppen met werken, je pensioen aanvullen of wil je studie van je kinderen betalen. Welk doel je ook kiest, vermogen opbouwen kost tijd. Een lange termijn focus is dan ook belangrijk om op koers te blijven. Maar in de tussentijd is er misschien het een en ander veranderd. De waarde van je beleggingen heeft zich wellicht anders ontwikkeld dan je gedacht had of misschien is er wel iets in je persoonlijke situatie veranderd.

Daarom is het verstandig om regelmatig te checken of je nog op koers ligt. Daarbij is het belangrijk om te toetsen of het verwachte rendement en het bijbehorende risico nog aansluiten bij de haalbaarheid van je doel? Misschien is het beter gegaan dan je had verwacht en kun je in het vervolg wat minder risico lopen om je doel te bereiken. Of andersom, moet er een tandje bij om je doel te halen. Hou er rekening mee dat risico en rendement over het algemeen hand in hand gaan; hoe meer rendement, hoe meer risico je doorgaans zult lopen met je beleggingen.

Waar betaal je voor?

Kijk ook eens naar je beleggingskosten. Laat je je vermogen beleggen door een beheerder, ofwel vermogensbeheer? Dan profiteer je van de expertise van professionele beleggers en het comfort om het beheer uit handen te geven. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Weet jij waar je voor betaalt? De basis is de beheerfee of beheervergoeding, daarnaast betaal je afhankelijk van de beleggingen in je portefeuille nog indirecte kosten. Deze zijn over het algemeen verwerkt in de koers van je beleggingsfondsen. Maar wees er bewust van dat de totale kosten flink kunnen verschillen per aanbieder.

Zelf vergelijken met Finner

Het kan nooit kwaad om te kijken of een andere beleggingsaanbieder beter bij je past. Via Finner - een onafhankelijk Nederlands vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers - vergelijk je 160 verschillende partijen met elkaar. Aan de hand van jouw wensen selecteer je de beste partijen uit het aanbod van alle banken en vermogensbeheerders in Nederland. Finner heeft Evi vergeleken met andere online vermogensbeheerders. Volgens Finner scoort Evi Beheer 5-sterren in de categorieën kostenbeleid, risicobeleid, organisatie en beleggingsbeleid.

Een second opinion op je beleggingen door een expert van Evi van Lanschot

Misschien weet je nog niet zeker of je huidige manier van beleggen wel bij je past. Wil je weten hoe haalbaar jouw doelen zijn? En of het gekozen risicoprofiel wel past bij je persoonlijke situatie? De ervaren beleggingscoaches van Evi van Lanschot nemen dit soort vragen graag met je door en werpen een frisse blik op je beleggingen. Je kunt vrijblijvend een second opinion aanvragen door een belafspraak te maken met een van onze beleggingscoaches.

Wat als je weg wilt bij je huidige aanbieder?

Veel mensen zien op tegen het overstappen. Het lijkt vaak veel gedoe om te regelen. Evi neemt dit graag voor je uit handen. We begeleiden je persoonlijk en eenvoudig door het traject. Onder andere bij het verkopen van je beleggingen bij je huidige vermogensbeheerder. Eventuele overstapkosten (transactiekosten voor het verkopen van de beleggingen bij je huidige beleggingsaanbieder) worden tot maximaal €500 vergoed. Evi vergoedt de overstapkosten onder bepaalde voorwaarden, lees de overstapvoorwaarden daarom goed door. Samen met Evi bepaal je vervolgens welk risicoprofiel het beste aansluit bij je wensen en financiële doelen. Binnen enkele dagen staat je vermogen op je Evi rekening.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

3.238.118.80