Vergelijken met Finner: hoe werkt dat?

Vergelijken met Finner: hoe werkt dat?

Finner, voorheen Beleggingsmatch, is een onafhankelijk Nederlands vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers. Finner beoordeelt en vergelijkt het aanbod van alle banken, brokers, vermogensbeheerders en pensioenaanbieders in Nederland. Op basis van je persoonlijke voorkeuren, laat Finner alle aanbieders zien die hierbij aansluiten zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Naast het vergelijken en beoordelen van beleggingsaanbieders, geeft Finner ook advies over beleggingsproducten en het risicoprofiel.

Hoe beoordeelt Finner vermogensbeheerders?

Elk jaar beoordeelt Finner alle vermogensbeheerders op 80 punten binnen 25 onderdelen verdeeld in de categorieën: organisatie, kostenbeleid, beleggingsbeleid en risicobeleid. Zo controleren ze bijvoorbeeld de hoogte van de kosten, of alle vergunningen aanwezig zijn en de onafhankelijkheid en transparantie van de vermogensbeheerders. Partijen die niet of beperkt transparant zijn, krijgen een lagere beoordeling maar worden wel meegenomen in de vergelijking, zodat je een compleet overzicht krijgt van alle aanbieders.

Vergelijken met alle relevante data

Het platform kan alle aanbieders beoordelen, omdat ze als enige in Nederland alle revelante data tot hun beschikking hebben. Die analyseren en vergelijken ze. Hiermee kunnen ze je zo volledig mogelijk informeren over alle kosten, risico’s en rendementen. Finner waarborgt de kwaliteit en onafhankelijkheid van deze methode door samen te werken met het Rotterdamse consultancybureau AF Advisors. Zij toetsen de methode die Finner gebruikt om vermogensbeheerders te beoordelen en vergelijken.

Hoe vergelijkt Finner vermogensbeheerders?

Naast het beoordelen van beleggingsaanbieders, vergelijkt Finner deze ook op basis van je inleg en gewenst risicoprofiel. Finner toont vervolgens alle partijen waarin je kunt beleggen. Je kunt deze partijen dan vergelijken op een groot aantal variabelen en details. Op basis van je voorkeuren toont Finner de partijen die hieraan voldoen. Je kunt van alle geselecteerde partijen een gratis analyse aanvragen en krijgt dan toegang tot een persoonlijk account. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je de progressie van de beleggingen door Finner laten monitoren. Finner houd je dan op de hoogte van wijziging in de dienstverlening en kosten. Ook kun je in het persoonlijk account gerealiseerde rendementen vergelijken met andere partijen.

Waarom krijgt Evi een 5-sterrenbeoordeling?

Dit jaar heeft Finner Evi beheer wederom beoordeeld met vijf sterren. Dit betekent dat Evi Beheer in alle vijf categorieën zeer goed scoort. In de categorie ‘organisatie’ kende Finner zelfs het maximaal aantal punten toe. Dat geeft aan dat we alle vergunningen en certificaten op orde hebben. Daarnaast hebben we een trackrecord van 15 jaar en meer dan 1,5 miljard aan vermogen in beheer. Daarmee behoren we tot de grote online vermogensbeheerders in Nederland.

Evi scoort ook goed in de categorieën kostenbeleid en risicobeleid. Na vergelijkingen met andere aanbieders concludeert Finner dat onze beleggingskosten onder het marktgemiddelde liggen voor vergelijkbare dienstverleningen. Finner oordeelt dat we transparant communiceren over de risico’s van beleggen en dat we onze klanten hiervan bewust maken van de kansen en risico's van beleggen.

‘Beste Keuze’ online vermogensbeheerder IEX Gouden Stier

Finner levert ook input voor de IEX Gouden Stier, een jaarlijkse award voor de beste beleggingsaanbieders in Nederland. Een onafhankelijke jury kiest uit alle partijen ‘De Beste Keuze’, o.a. in de categorie voor Online vermogensbeheerder. Voor deze categorie maakt Finner een vergelijking uit alle Online vermogensbeheerders en levert de 5 beste opties aan de jury, zij maken vervolgens zelf een afweging voor 'De Beste Keuze'. 

In zowel 2016 als 2017 beloonde de jury Evi Beheer met de Gouden Stier en dit jaar is Evi Beheer net als in 2018 door Finner wederom verkozen tot 'De Beste Keuze' binnen de categorie online vermogensbeheer. Het hele team van Evi van Lanschot is trots op deze erkenning van Finner.

Benieuwd hoe dit er voor jou als belegger uitziet? Ontdek de mogelijkheden van Evi Beheer.

3.238.121.7