Koers houden bij hoge koersen

Stijgende koersen

Recordhoogte

De aandelenkoersen stijgen maar door. De beurzen staan hoog en record na record wordt gebroken. Als u daar onrustig van wordt, lees dan deze blog. De hoge beurs op zichzelf is namelijk geen reden om uit te stappen. Evi legt uit waarom.
Na een stevige koersval bij het uitbreken van Corona in Europa, staan aandelenbeurzen op recordhoogte. Ook al is dat juist goed nieuws voor beleggers, toch brengt het ook onrust omdat de stijging toch een keer zal gaan afvlakken of weer ombuigen in een daling. Uit angst voor dit kantelpunt zijn sommige beleggers dan ook geneigd om nu hun winst te nemen en tijdelijk uit te stappen. Een begrijpelijke gedachte, maar niet altijd de beste keuze.

Geleidelijke en brede stijging

De economie staat er ondanks alle gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar, goed voor. Natuurlijk gaat het niet alle sectoren voor de wind, denk bijvoorbeeld aan de evenementenbranche, maar we zien wel dat het herstel breed gedragen wordt. Daarmee bedoelen we dat de hoge beurzen niet veroorzaakt worden door een enkele sector die ontzettend goed presteert, maar dat de stijging juist veroorzaakt wordt doordat bijna alle aandelen het momenteel erg goed doen. En dat draagt bij aan Evi’s visie dat er op dit moment geen redenen zijn om in aandelen af te bouwen. Uiteraard houden we de ontwikkelingen wel scherp in de gaten!

Lange termijn levert het meeste rendement op

Beleggers die tijdens de drie economische crises in de afgelopen twintig jaar zijn blijven zitten, hebben gemiddeld genomen een uitstekend rendement behaald. Dat komt doordat beleggingen over langere periodes meestal stijgen. Wie tijdelijk uitstapt, mist mogelijk rendement. Aan de zijlijn kun je namelijk nooit winnen. Het is belangrijk voor beleggers om zowel bij dalende als bij stijgende koersen de lange termijn voor ogen te houden. Switchen van strategie, levert meestal niets extra’s op.

Spreid uw beleggingen

Ook in een tijd waarin de beurzen blijven stijgen, is een goed gespreide portefeuille de beste manier om vermogen op te bouwen. Deze spreidingsstrategie bewijst haar kracht in fluctuerende markten. Door uw beleggingen te spreiden over verschillende landen, sectoren en thema’s, verlaagt u het risico van de beleggingsportefeuille zonder dat dit ten koste van het rendement hoeft te gaan. Alle Evi Fondsen zijn goed gespreid. Dus als u in Evi Fondsen belegt, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Kies ook nu voor periodiek beleggen

Natuurlijk wil iedereen op het laagste punt kopen en dan op het hoogste punt weer verkopen, maar het consequent timen van de markt lukt zelfs de allerbeste beleggers niet. De beste manier om dit risico te beperken is gebruik maken van gespreid instappen. Automatiseer uw beleggingsstrategie door te kiezen voor periodiek beleggen. Dan legt u bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag in. Het voordeel is dat u gestaag aan uw vermogen bouwt, ongeacht de situatie op de financiële markten. En het brengt rust als het automatisch gaat en u er dus niet steeds naar hoeft te kijken om het juiste moment te bepalen.

Houd vast aan uw oorspronkelijk plan

U belegt waarschijnlijk met een doel en een beleggingshorizon van meerdere jaren. Ook dan kunnen hogere standen op de beurs leiden tot nervositeit. Maar tijdelijk uitstappen brengt ook altijd een dilemma met zich mee, want wanneer stapt u weer in? Nu, of wacht u liever tot de beurs nog wat meer daalt. Als u overweegt uit te stappen, neem dan uw oorspronkelijke plan en uw doelstellingen nog eens door. In de meeste gevallen is het verstandig om vast te houden aan de beleggingsstrategie die u hebt gekozen. Op de lange termijn is het beleggingsrendement nu eenmaal hoger dan wanneer u uw geld op een spaarrekening zet. Inflatie en de lage of zelfs negatieve spaarrente zorgen er op dit moment zelfs voor dat uw gespaarde vermogen afneemt.

Weloverwogen beslissing

Uiteindelijk is de beslissing natuurlijk aan u. Heeft u na het lezen toch nog twijfels, neem gerust contact op met onze beleggingscoaches.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.239.152.207