Creëer overzicht over je beleggingsrekeningen

Man en vrouw kijken buiten naar uitzicht

Hou je meerdere spaar- of beleggingsrekeningen aan bij verschillende banken? En zijn je financiële doelen recentelijk veranderd of in zicht? Dan is het verstandig om nog eens kritisch naar je keuzes te kijken, en te evalueren of je beleggingen nog wel bij je passen. Evi vertelt je waarom en hoe.

De risico’s van spreiden

Veel mensen hebben naast hun betaal- en spaarrekeningen één of meerdere beleggingsrekeningen. Jij waarschijnlijk ook. Je hebt wat geld staan op een beleggingsrekening bij je huisbank, je bouwt ergens wat extra vermogen op voor naast je pensioen en je hebt misschien ook nog wel ergens een beleggingspotje bij een online broker. Al die potjes worden waarschijnlijk op een andere manier belegd. Maar samen vormen ze later een mooi vermogen voor je financiële doelen.

Je vermogen op deze manier spreiden over verschillende spaar- en beleggingsrekeningen is een verstandige en veilige keuze om de beleggingsrisico’s te beperken. Maar het brengt andere risico’s met zich mee. Zeker wanneer je financiële doelen veranderd zijn in de periode dat je belegt of wanneer je financiële doelen in zicht zijn.

Je beperkt bijvoorbeeld de mogelijkheid op een beter rendement. En je maakt het jezelf misschien erg lastig doordat het overzicht over al die potjes lastig te bewaken is. Daarom is het verstandig om te kijken of de manier waarop je verschillende beleggingspotjes belegd worden nog wel aansluit bij je financiële doelen.

Controleer het beleggingsprofiel van je portefeuille(s)

De beste manier om dat te doen, is door het beleggingsprofiel (of risicoprofiel) van je beleggingsrekeningen eens onder de loep te nemen, een portefeuillecheck. Past het nog bij de periode die je hebt om vermogen op te bouwen en het financiële doel dat je voor ogen hebt?

Toen je begon met beleggen, koos je misschien ergens voor beleggingen met een hoog risico. Want je had de tijd om risico’s te nemen. Het resultaat: een portefeuille met veel risicodragende beleggingen (bijvoorbeeld aandelen). Maar als je financiële doel inmiddels in zicht is, is het nemen van zoveel risico misschien helemaal niet meer wenselijk.

Of je koos ooit voor beleggingen in minder risicovolle obligaties. Een veiligere keuze dan aandelen, maar wel een keuze die waarschijnlijk een lager rendement oplevert. Als je nog tijd hebt om iets meer risico te nemen, kun je met dit potje nog kans maken op een mooier rendement.

Bepaal de juiste beleggingsmix

De juiste beleggingsmix met keuzes op het gebied van risico, rendement en looptijd zijn dus belangrijk. En net als je financiële doelen verandert deze beleggingsmix waarschijnlijk per levensfase.

Merk je bij het controleren van je beleggingsprofiel(en) dat je nog ergens belegt op een manier die niet meer past bij je huidige wensen? Dan is het tijd voor actie. Bepaal de juiste beleggingsmix voor jouw vermogen en zet je geld weer op de juiste manier aan het werk.

Dit kan ook meteen een mooi moment zijn om je verschillende beleggingspotjes ergens centraal onder te brengen (te centraliseren). Dat kan je veel tijd schelen in het bijhouden van je portefeuilles. En het is makkelijker wanneer je je opgebouwde vermogen voor een specifiek doel gaat gebruiken.

Laat je coachen door Evi

Bij Evi Beheer helpen we je graag bij het bepalen van jouw juiste beleggingsmix en het ondernemen van actie. We doen dat in 3 stappen:

  1. Samen bepalen we een passend beleggingsprofiel, aan de hand van vragen over je financiële doel. Zo krijg je weer scherp welk risico je met je beleggingen kunt en wilt lopen. En weet je wat het rendement kan zijn van je beleggingen.
  2. Onze experts stellen een beleggingsportefeuille samen die past bij jouw profiel en doel. Uiteraard wisselen we graag nog van gedachten over de exacte invulling van deze portefeuille.
  3. Wil je de portefeuille gebruiken om meerdere portefeuilles te centraliseren? Dan helpen we je hier natuurlijk ook mee. Met de Evi Overstapservice krijg je eventuele overstapkosten (transactiekosten voor het verkopen van de beleggingen bij je huidige beleggingsaanbieder) zelfs vergoed tot maximaal € 500. Bekijk de actievoorwaarden.

Wil je meer weten? Onze coaches vertellen je graag meer in een persoonlijk gesprek. Maak een afspraak om gebeld te worden.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64