'Soms krijgen emoties de overhand’

Evi uitsluiten duurzaam beleggen

Veel beleggers voelen zich onrustig na de beursdalingen als gevolg van het coronavirus. Erover praten helpt: daarom voeren onze beleggingscoaches nu bijna continu gesprekken. Met klanten, maar ook met beleggers die helemaal niets horen van hun eigen bank of vermogensbeheerder en bij Evi komen voor een second opinion. Hoe gaat dat in de praktijk? We zitten – op 1,5 meter – naast beleggingscoach Wim Ravestein die vertelt hoe zijn dagen nu verlopen.

“We benaderen onze klanten proactief sinds de eerste scherpe beursdaling eind februari. Mensen vinden dat heel prettig. We bieden niet alleen een luisterend oor, maar zijn natuurlijk ook een gids: we helpen om het vermogen zo goed mogelijk door deze crisis te loodsen.”

Verschil in beleggers

“Ik merk goed het verschil tussen mensen die al langer beleggen en zij die recent zijn begonnen. Een belegger die al voor de kredietcrisis van 2008 - 2009 is gestart heeft meerdere beursdalingen meegemaakt.

Ben je er destijds in geslaagd om rust te bewaren, dan heb je nog altijd een goed rendement. Deze beleggers heb ik de afgelopen dagen meerdere malen horen zeggen: ‘Als belegger kun je het beste stilzitten als je geschoren wordt.’ Bij Evi fondsen draait het over het algemeen om de lange termijn. Je kunt je dan nu druk maken om een dip, maar het gaat om vermogen dat meestal pas over járen nodig is.”

In actie komen of niet?

“Mensen bellen omdat ze even ruggespraak willen. Ik probeer eerst te achterhalen waar de zorgen vandaan komen. Vaak horen en zien mensen in de media continu de excessen. Hierdoor vragen ze zich af of het niet verstandiger is om in actie te komen.

Ik antwoord dan dat het onvermijdelijk is dat we bij een sterk dalende koers hinder hebben van die daling. Maar we doen ons best, onder meer door goede spreiding, om minder naar beneden te gaan dan de markten. We beperken de downside. Ik probeer de mensen, die ons bellen of die wij proactief bellen, in te laten zien dat rust bewaren het beste is en de meesten beseffen dat gelukkig ook.

Als je de hele dag kijkt naar de schommelingen op de beurs en je emoties krijgen de overhand. Dan is het goed om de telefoon te pakken en je gerust te laten stellen door de specialisten. Wij zijn continu bezig met het veiligstellen van de vermogens van onze klanten. Het is niet meer dan normaal om daar in deze tijden extra uitleg aan te wijden.”

Dit wist je nog niet van Wim

Wims grote hobby is Vintage Denim. Hij bezit zo’n 153 spijkerbroeken en met name zeldzame exemplaren van voor 1950 genieten zijn voorkeur. Een deel van deze spijkerbroeken stelt hij bloot aan weer en wind op zijn dakterras. Na een jaar in zon en regen, vorst en wind krijgen de spijkerbroeken een unieke look. De spijkerbroeken komen zelfs te hangen in het jeansmuseum in Zürich.

Evi is online én persoonlijk

Evi luistert, laat van zich horen en denkt mee over hoe je je beleggingsplan moet inrichten. Ook in tijden van crisis. Proactief vermogensbeheer en gericht op jouw toekomst. Beleg je nog niet bij Evi? We spreken je graag. Vraag een second opinion aan. Geschikt vanaf € 50.000,-.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraag



Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraag



Introductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraag



Introductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraag



Haalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

3.238.118.80