6 Gouden regels bij beleggen

De ene na de andere bank verlaagt zijn rentetarieven. De spaarrente staat nu zo laag dat het nauwelijks nog wat oplevert. Begrijpelijk dat veel mensen zich nu afvragen 'blijven we sparen of kunnen we beter ook gaan beleggen?’ Kijk, dat vind ik nou een leuke vraag. Wat moet je weten voordat je begint met beleggen?

1. Persoonlijk plan

Wat wil je bereiken? Wat is je beleggingsdoel? Wanneer wil je dat dit doel bereikt is? Hoe belangrijk is het doel voor je? Wees helder en realistisch over je doelstellingen, laat je helpen door online tools of stippel je plan uit met een Evi Coach.

2. Nu-niet-nodig geld

Beleg alleen met geld dat je niet op korte termijn nodig hebt. Ik adviseer  altijd een buffer op een spaarrekening aan te houden voor onvoorziene uitgaven. Zoals voor die wasmachine die stuk gaat.

3. Risico en gemoedsrust

Beleggen levert op de lange termijn meer op dan sparen, maar gaat gepaard met tussentijdse koersschommelingen. Deze koersschommelingen moet je zowel financieel als qua gemoedsrust kunnen verwerken. Kun je koers houden als rendementen tijdelijk tegenvallen?

4. Spreiden is key

Wed nooit op één paard. Spreiding is essentieel; het dempt de uitslagen en maakt minder kwetsbaar. Beleg gespreid over diverse beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. En niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Azië en de opkomende landen. Onze specialisten selecteren de beste fondsen. Hierbij houden we rekening met de doelstellingen van het fonds, de risico’s en het verwachte rendement.

5. Evaluatiemoment en flexibiliteit

Stel vooraf evaluatiemomenten vast. Geschikte momenten hiervoor zijn wanneer je de belastingaangifte moet doen, wanneer je je vakantiegeld ontvangt of als er nieuwe fiscale regels komen. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met een Evi Coach. Die helpt je graag om koers te houden. Want het uitgestippelde plan van Gouden Regel nr 1 blijft natuurlijk leidend.

6. Finish

Stuur tijdig bij zodra je dichterbij je einddoel komt. Bouw het risico af zodat een daling van de beurzen jouw doel, bijvoorbeeld je pensioenaanvulling, niet meer in gevaar brengt. Dat bijstellen heet ‘lifecycling’ en juist deze strategie zal je veel rust bezorgen.  

Meer weten over deze of andere tips, neem gerust contact op met een onze specialisten.

Groet,
Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

3.238.118.80