Salaris hoger dan € 100.000?

Pensioengat? Doe er iets aan!

Vanaf 1 januari 2015 is de maximale pensioenopbouw in de gewone pensioenregeling afgetopt. Over je salaris boven € 100.000,- bouw je geen pensioen via je werkgever meer op. Als je geen actie onderneemt, word je geconfronteerd met een pensioengat. Je kunt hier op verschillende manieren wat aan doen, bijvoorbeeld met Evi Pensioen beleggen.

Evi Netto Pensioenbeleggen heeft een groot aantal voordelen. Het is een flexibele oplossing waarbij je altijd eigenaar blijft van het door jou opgebouwde vermogen. Ik noem vier voordelen:

1. Je betaalt geen vermogensrendementsheffing

Het vermogen op je spaar- of beleggingsrekening bij Evi Pensioen is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing van 1,2%. Dit lijkt weinig maar over een lange periode kan dat een behoorlijk voordeel opleveren.

2. Je bent flexibel bij het opbouwen van vermogen

De maximale inleg voor Evi Netto Pensioenbeleggen is afhankelijk van je inkomen en leeftijd. Je kunt er zelf voor kiezen of je dit volledige bedrag benut. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een lager bedrag te storten, of één of meerdere jaren geen storting te doen. Zo ben je volledig vrij in de mate waarin je vermogen opbouwt. Daarnaast kun je deze rekening gewoon aanhouden als je wisselt van werkgever. Je hoeft op dat moment dus geen nieuwe regelingen te treffen.

3. Je bent flexibel bij het uitkeren van pensioen

Wanneer je de AOW-leeftijd hebt bereikt, wordt het tijd om een keuze te maken voor een passende uitkering. Bij Evi Netto Pensioen is er geen verplichting voor een levenslange uitkering. Je kunt ook voor een andere looptijd kiezen (binnen bepaalde grenzen). Ook ben je vrij in de keuze van de partij waar je een eventuele uitkering aankoopt. Zo kies je dus op dat moment, afhankelijk van je persoonlijke situatie, voor de meest voordelige optie.

4. Je geld belegd volgens leeftijdsgroepen

Bij Evi Pensioen beleggen we je pensioenspaarpot in goed gespreide beleggingsfondsen, met een beleggingsmix die afgestemd is op je leeftijd. Naarmate je pensioen dichterbij komt, bouwen we het beleggingsrisico van je portefeuille geleidelijk af. We vervangen dan stapsgewijs de aandelenfondsen voor obligatie- en geldmarktfondsen. Die fondsen hebben een lager, maar ook een stabieler rendement. Zo verkleinen we de kans op een waardedaling vlak voordat je een lijfrente gaat aankopen.

Let op: Evi Netto Pensioenbeleggen voorziet niet in een nabestaandenpensioen. In het geval van overlijden bepaalt het tot dan toe opgebouwde vermogen de hoogte van de uitkering.

Wil je weten wat Evi Netto Pensioenbeleggen kan opleveren? Kijk dan op de website voor rekenvoorbeelden of lees meer over Netto Pensioenbeleggen.

Deze blog is geschreven naar de omstandigheden in januari 2015.

 

Groet,
Evi

3.238.121.7