Salaris hoger dan € 100.000?

Pensioengat? Doe er iets aan!

Vanaf 1 januari 2015 is de maximale pensioenopbouw in de gewone pensioenregeling afgetopt. Over je salaris boven € 100.000,- bouw je geen pensioen via je werkgever meer op. Als je geen actie onderneemt, word je geconfronteerd met een pensioengat. Je kunt hier op verschillende manieren wat aan doen, bijvoorbeeld met Evi Pensioen beleggen.

Evi Netto Pensioenbeleggen heeft een groot aantal voordelen. Het is een flexibele oplossing waarbij je altijd eigenaar blijft van het door jou opgebouwde vermogen. Ik noem vier voordelen:

1. Je betaalt geen vermogensrendementsheffing

Het vermogen op je spaar- of beleggingsrekening bij Evi Pensioen is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing van 1,2%. Dit lijkt weinig maar over een lange periode kan dat een behoorlijk voordeel opleveren.

2. Je bent flexibel bij het opbouwen van vermogen

De maximale inleg voor Evi Netto Pensioenbeleggen is afhankelijk van je inkomen en leeftijd. Je kunt er zelf voor kiezen of je dit volledige bedrag benut. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een lager bedrag te storten, of één of meerdere jaren geen storting te doen. Zo ben je volledig vrij in de mate waarin je vermogen opbouwt. Daarnaast kun je deze rekening gewoon aanhouden als je wisselt van werkgever. Je hoeft op dat moment dus geen nieuwe regelingen te treffen.

3. Je bent flexibel bij het uitkeren van pensioen

Wanneer je de AOW-leeftijd hebt bereikt, wordt het tijd om een keuze te maken voor een passende uitkering. Bij Evi Netto Pensioen is er geen verplichting voor een levenslange uitkering. Je kunt ook voor een andere looptijd kiezen (binnen bepaalde grenzen). Ook ben je vrij in de keuze van de partij waar je een eventuele uitkering aankoopt. Zo kies je dus op dat moment, afhankelijk van je persoonlijke situatie, voor de meest voordelige optie.

4. Je geld belegd volgens leeftijdsgroepen

Bij Evi Pensioen beleggen we je pensioenspaarpot in goed gespreide beleggingsfondsen, met een beleggingsmix die afgestemd is op je leeftijd. Naarmate je pensioen dichterbij komt, bouwen we het beleggingsrisico van je portefeuille geleidelijk af. We vervangen dan stapsgewijs de aandelenfondsen voor obligatie- en geldmarktfondsen. Die fondsen hebben een lager, maar ook een stabieler rendement. Zo verkleinen we de kans op een waardedaling vlak voordat je een lijfrente gaat aankopen.

Let op: Evi Netto Pensioenbeleggen voorziet niet in een nabestaandenpensioen. In het geval van overlijden bepaalt het tot dan toe opgebouwde vermogen de hoogte van de uitkering.

Wil je weten wat Evi Netto Pensioenbeleggen kan opleveren? Kijk dan op de website voor rekenvoorbeelden of lees meer over Netto Pensioenbeleggen.

Deze blog is geschreven naar de omstandigheden in januari 2015.

 

Groet,
Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

44.200.82.149