Vier tips om slim te beleggen in 2022

Vier tips om slim te beleggen in 2022

Wilt u dit jaar gaan beleggen? In deze blog heeft Evi alvast vier belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Wij hebben kennis van de markt, een paar eenvoudige regels helpen u om alles uit dit beleggingsjaar te halen.

1. Wij volgen de markt

Gaat u beginnen met beleggen? Bij Evi volgen we de economische en politieke ontwikkelingen op de voet. In Evi’s Beleggingsvisie 2022 vindt u een handig overzicht van de belangrijkste economische en politieke ontwikkelingen.

Op dit moment is de hoge inflatie een van de opvallendste ontwikkelingen. Deze wordt onder meer veroorzaakt door de forse stijging van de energieprijzen en de huidige tekorten aan onderdelen. We verwachten dat de inflatie in de loop van 2022 afneemt.

De Amerikaanse en Europese economie zijn stabiel. De Chinese economie hapert wel, maar valt niet stil. Daarnaast gaan we ervan uit dat we de Coronapandemie steeds beter onder controle krijgen en dat alle sectoren straks weer open gaan en zich zullen herstellen.

2. Focus op de lange termijn

Sommige mensen hebben een specifiek beleggingsdoel, anderen niet. Maar als u gaat beleggen, is het in ieder geval belangrijk een idee te hebben bij de periode dat u u dit wilt doen. Dit noemen we uw beleggingshorizon. Hoe langer uw beleggingshorizon, hoe meer tijd uw vermogen heeft om te groeien en hoe groter de kans dat u uw eventuele doel bereikt. Beleggen is nu eenmaal echt voor de lange termijn. Bovendien profiteert u dan optimaal van het rendement-op-rendement-effect.

3. Instapmoment en periodiek beleggen

Instappen op het ideale beleggingsmoment, dat willen we allemaal. Alleen blijkt uit onderzoek dat het timen van het perfecte instapmoment vrijwel onmogelijk is, zelfs voor professionals. De oplossing is gespreid instappen. Als u bijvoorbeeld € 30.000 wilt beleggen, doe dat dan in meerdere stappen. En kies daarna voor periodiek beleggen door maandelijks een vast bedrag te storten. Zo koopt u automatisch meer als de koers laag is en minder als een belegging een relatief hoge koers heeft. Hierdoor spreidt u het instaprisico. Onze Evi beleggingscoaches denken graag met u mee.

4. Houd uw hoofd koel bij koersdalingen

Voor de meeste beleggers is het de kunst om het hoofd koel te houden bij dalende én bij stijgende koersen. Zeker als u begint, zijn dat momenten waarop de twijfel kan toeslaan. Toch is het zaak om vast te houden aan uw doel en vooral uw beleggingshorizon. Beleggers met een lange adem, halen doorgaans de beste rendementen. Laat u dus niet afleiden door de waan van de dag. En raadpleeg uw Evi beleggingscoach als u vragen heeft.

Comfortabel en duurzaam beleggen? Kies voor Evi. Samen met Evi bepaalt u een beleggingsprofiel. U belegt vervolgens in een Evi Fonds. Onze fondsbeheerders zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van alle Evi Fondsen. Voordat een belegging wordt opgenomen in een Evi-fonds doorloopt deze een strenge selectieprocedure. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. Alle beleggingen van Evi voldoen dan ook aan de strenge ESG-richtlijnen die rekening houden met mens, milieu en maatschappij. Welk Evi-fonds u ook kiest, u draagt altijd bij aan een betere maatschappij.

3.215.186.30