Vier tips om slim te beleggen in 2022

Vier tips om slim te beleggen in 2022

Wilt u dit jaar gaan beleggen? In deze blog heeft Evi alvast vier belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Wij hebben kennis van de markt, een paar eenvoudige regels helpen u om alles uit dit beleggingsjaar te halen.

1. Wij volgen de markt

Gaat u beginnen met beleggen? Bij Evi volgen we de economische en politieke ontwikkelingen op de voet. In Evi’s Beleggingsvisie 2022 vindt u een handig overzicht van de belangrijkste economische en politieke ontwikkelingen.

Op dit moment is de hoge inflatie een van de opvallendste ontwikkelingen. Deze wordt onder meer veroorzaakt door de forse stijging van de energieprijzen en de huidige tekorten aan onderdelen. We verwachten dat de inflatie in de loop van 2022 afneemt.

De Amerikaanse en Europese economie zijn stabiel. De Chinese economie hapert wel, maar valt niet stil. Daarnaast gaan we ervan uit dat we de Coronapandemie steeds beter onder controle krijgen en dat alle sectoren straks weer open gaan en zich zullen herstellen.

2. Focus op de lange termijn

Sommige mensen hebben een specifiek beleggingsdoel, anderen niet. Maar als u gaat beleggen, is het in ieder geval belangrijk een idee te hebben bij de periode dat u u dit wilt doen. Dit noemen we uw beleggingshorizon. Hoe langer uw beleggingshorizon, hoe meer tijd uw vermogen heeft om te groeien en hoe groter de kans dat u uw eventuele doel bereikt. Beleggen is nu eenmaal echt voor de lange termijn. Bovendien profiteert u dan optimaal van het rendement-op-rendement-effect.

3. Instapmoment en periodiek beleggen

Instappen op het ideale beleggingsmoment, dat willen we allemaal. Alleen blijkt uit onderzoek dat het timen van het perfecte instapmoment vrijwel onmogelijk is, zelfs voor professionals. De oplossing is gespreid instappen. Als u bijvoorbeeld € 30.000 wilt beleggen, doe dat dan in meerdere stappen. En kies daarna voor periodiek beleggen door maandelijks een vast bedrag te storten. Zo koopt u automatisch meer als de koers laag is en minder als een belegging een relatief hoge koers heeft. Hierdoor spreidt u het instaprisico. Onze Evi beleggingscoaches denken graag met u mee.

4. Houd uw hoofd koel bij koersdalingen

Voor de meeste beleggers is het de kunst om het hoofd koel te houden bij dalende én bij stijgende koersen. Zeker als u begint, zijn dat momenten waarop de twijfel kan toeslaan. Toch is het zaak om vast te houden aan uw doel en vooral uw beleggingshorizon. Beleggers met een lange adem, halen doorgaans de beste rendementen. Laat u dus niet afleiden door de waan van de dag. En raadpleeg uw Evi beleggingscoach als u vragen heeft.

Comfortabel en duurzaam beleggen? Kies voor Evi. Samen met Evi bepaalt u een beleggingsprofiel. U belegt vervolgens in een Evi Fonds. Onze fondsbeheerders zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van alle Evi Fondsen. Voordat een belegging wordt opgenomen in een Evi-fonds doorloopt deze een strenge selectieprocedure. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. Alle beleggingen van Evi voldoen dan ook aan de strenge ESG-richtlijnen die rekening houden met mens, milieu en maatschappij. Welk Evi-fonds u ook kiest, u draagt altijd bij aan een betere maatschappij.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

44.200.82.149