Evi’s maandupdate april 2018

Lees alles over de hoogtepunten van april. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate april

Aandelen

  • Europese aandelen maken opgelopen verliezen goed in april, +4,6%. T/m april nu +0,1%
  • VS ook positief, maar minder en vooral door sterkere dollar
  • Sterkere dollar dempt positieve stemming voor aandelen uit opkomende landen omdat schuldenpositie in dollars toeneemt.

Obligaties

  • Door toegenomen risicobereidheid waren EMU-staatsobligaties minder in trek in april. Koersen weer wat gedaald (-0,4%), hetgeen de rente hoger zet. 10-jaars Duitse rente nu circa 0,6%
  • Bedrijfsobligaties dalen minder in april door kortere looptijd.

Overig

  • Vastgoed (+4,3%) blijft in herstel, ondanks wat hogere rentes.
  • Grondstoffenprijzen over een breed front hoger in april. Vooral door olie.

Investeren in alternatieve beleggingen zoals Kuifje of Hermès?

De meeste spullen worden met de tijd minder waard. Omdat ze slijten door het gebruik of omdat er inmiddels betere versies van zijn. Maar sommige zaken zijn zo schaars of bijzonder dat ze hun waarde behouden of zelfs stijgen in waarde. Denk aan wijn, postzegels, designertassen, kunst en klassieke auto’s. Het kan interessant zijn om hierin te investeren. De rendementen kunnen hoog zijn, evenals de risico’s. Wilt u hierin investeren?

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 30 april 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi:

Evi heeft een verantwoord beleggingsbeleid. Kost verantwoord beleggen mij rendement?

Sommige beleggers zijn bang dat verantwoord beleggen een negatieve invloed heeft op het rendement van de portefeuille. Niet nodig. U kunt prima verantwoord beleggen zonder dat het u rendement kost. Evi legt verder uit in een blog.

Privacystatement vernieuwd vanwege nieuwe Europese privacywetgeving

Misschien heeft u er al eens wat over gehoord: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Met deze AVG geldt vanaf 25 mei 2018 in de hele EU dezelfde nieuwe privacywetgeving. Omdat uw privacy ook belangrijk is voor Evi, hebben wij ons privacybeleid aangepast aan de nieuwe Europese wetgeving.

Lees meer over de privacystatement

Slim schenken? Benut belastingvoordeel

Wilt u uw kinderen graag iets meegeven door middel van een schenking? Er zijn diverse mogelijkheden om daarbij gebruik te maken van vrijstellingen. Zo benut u belastingvoordeel en schenkt u 'met de warme hand'. Wij zetten een aantal vrijstellingen voor u op rij.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.