Evi's maandupdate april 2019

Lees alles over onze visie voor april en de hoogtepunten van maart. We kijken vooruit, blikken terug en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Evi's maandupdate
april 2019

Lees alles over onze visie voor april en de hoogtepunten van maart. We kijken vooruit, blikken terug en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terug- en vooruitblik

Economische groei VS zwakt licht af tot 2,1% maar blijft voldoende hoog. Sterke dollar remt (export)industrie. Binnenlandse vraag blijft sterk door robuuste arbeidsmarkt.

Economische groei zakt mogelijk terug tot 1,2%. Industrie en exporten gaan door diep dal. Pas in tweede helft 2019 een licht groeiherstel verwacht.

Meer tegenwind voor Japan. Economische groei terug naar 0,8%. Btw-verhoging zorgt voor extra groeirisco’s. De Australische groei vertraagt. 

Economische groei in 2019 en 2020 stabiel op 6,2%. Massale monetaire en fiscale stimulering laten reeds eerste effect zien.

De opkomende markten hebben een stabiele economische groei van rond de 4,5%. Azië krijgt rugwind door stimulering Chinese economie. Ruimer monetair beleid is positief voor groei.

Mondiale economische groei komt uit rond 3,3%. Wereldhandel staat meer onder druk door handelsvete Amerika en China.

Aandelen

  • Wereldwijde beurzen (+2,7%) lieten verdere stijging zien
  • Deze stijging kwam vooral door positieve beursontwikkelingen in Noord-Amerika (+3.3%)

Obligaties

  • Dalende rente op de kapitaalmarkt zorgde voor een positieve rendementen op Europese staatsobligaties (+1.8%)
  • Bedrijfsobligaties in Europa profiteerden in mindere mate, maar stegen gemiddeld met 1.4%

Overig

  • Wereldwijd vastgoed profiteerde van de gedaalde rente (+5.1%)
  • Grondstoffen lieten een bescheiden stijging van 1.2% zien

Webinar met hoofdeconoom Luc Aben: het eerste kwartaal in 2019

Donderdag 25 april om 20.30 uur organiseert Evi een webinar voor haar klanten. Hoofdeconoom Luc Aben blikt terug op het eerste kwartaal en daarna kijken we vooruit. Ook is er tijd om vragen te stellen. U ontvangt binnenkort de officiële uitnodiging. 

Naast verantwoord beleggen meer doen voor het milieu?

Dan komen deze tips zeker van pas. Maak met kleine aanpassingen in huis alvast het verschil. En deze aanpassingen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Rendement in 2019

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 maart 2019 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

Zeer Defensief

Minste risico

Defensief

Minder risico

Neutraal

Gemiddeld risico

Offensief

Meer risico

Zeer Offensief

Meeste risico

Rendement

Na aftrek directe kosten

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Hoe maakt u uw kinderen financieel bewuster? 

Ouders kunnen jarenlang sparen of beleggen voor hun kinderen. Dan zijn ze 18 jaar en is het geld van hun. Hoe zorgt u ervoor dat ze hier op een goede manier mee omgaan? Evi geeft een aantal tips.

Vraag aan Evi: Waar moet ik als belegger op letten bij phishing?

Een phishing mail lijkt op een doodnormale mail van Evi met daarin vaak een link naar onze website. Deze website lijkt op onze echte website, maar in de adresbalk is te zien dit niet Evi van Lanschot is. Laat uw gegevens niet achter op deze website.

Ontvangt u een sms met daarin een link naar een zogenaamde Evi van Lanschot-site? Klik dan niet op deze link. 

Meer tips hoe u zichzelf kunt beschermen tegen phishing

Brexitupdate: 6 maanden uitstel

De einddatum voor het Britse vertrek uit de EU is uitgesteld naar 31 oktober. De rust is terug en May kan verder met haar onderhandelingen. Wij hebben in het beleggingsbeleid alles gedaan om eventuele risico's door de Brexit te verminderen. Dit blijven wij ook in de toekomst voor u doen. 

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.