Evi’s maandupdate februari 2018

Lees alles over de hoogtepunten van februari. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate februari

Aandelen

  • Oververhitting en angst voor inflatie zet aandelenmarkten onder druk
  • Na flinke dip krabbelen wereldwijde beurzen weer wat op. Minnen blijven. Daling is zonder uitzondering. Gemiddeld -2%
  • Japanse aandelen dalend het minst, vooral door sterke yen

Obligaties

  • Inflatieangst zorgde voor kortstondig flink stijgende rentes. Angst ebt echter weg op einde van de maand. Per saldo onveranderd.
  • Correctie op aandelen had weinig invloed op risicovolle obligaties
  • Het laat zien dat beleggers zich geen zorgen maken over fundament van de economie

Overig

  • Vastgoed heeft flink last van (angst voor) wereldwijd stijgende rentes
  • Kleine plussen voor grondstoffen, met name door gestegen dollar.

Koophuis? Bekijk uw nieuwe WOZ-waarde

Als huiseigenaar heeft u waarschijnlijk uw een nieuwe WOZ-beschikking al ontvangen. De WOZ-waarde is de grondslag voor verschillende belastingen, zoals de inkomstenbelasting, gemeentelijke belastingen, waterschapsbelasting en de schenk- en erfbelasting. Ook kan de WOZ-waarde van invloed zijn op de hoogte en de voorwaarden van uw hypotheek. Een goede reden dus om snel de nieuwe beschikking eens kritisch te bekijken.

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 28 februari 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi:

Kan ik altijd bij mijn belegde geld?

U belegt uw geld voor vermogen in de toekomst. Maar heeft u, ondanks uw buffer, toch het geld nodig? In de meeste gevallen kunt u bij ons gewoon bij uw beleggingen. Evi legt het uit in een blog.

Voorbereid op belastingplan 2018

Misschien bent u bezig met uw belastingaangifte over 2017, of heeft u dit net afgerond. Een goed moment om te kijken naar de verschillende veranderingen in de belastingheffing van dit jaar. Hoe zijn die van invloed op uw persoonlijke financiën? Evi zet een aantal belangrijke veranderingen voor u op een rij.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.