Evi’s maandupdate januari 2018

Lees alles over de hoogtepunten van januari. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate januari

Aandelen

  • Aandelenkoersen maken vliegende start in januari
  • Aandelen Azië / opkomende landen weer koploper, gevolgd door VS
  • Europese aandelen stijgen minder hard, door zorgen over sterke euro
  • Zwakkere dollar werpt wel een schaduw over rendement in euro’s

Obligaties

  • Marktrentes stijgen door zin-spelingen over vervroegd einde opkoopprogramma ECB
  • Staatsobligaties staan mede daardoor onder druk. Met name de meest veilige binnen de eurozon
  • Obligaties met wat hoger risico - en beloning - beperken het verlies

Overig

  • Europees vastgoed heeft last van stijgende rente
  • Grondstoffen en specifiek ook goud stijgen in waarde, maar de zwakke dollar minimaliseert winsten, in euro’s gemeten.

We gaan de portefeuilles weer herbalanceren

Op dinsdag 20 februari 2018 start weer een rebalance waarbij wij de beleggingsportefeuilles herbalanceren. Deze is naar verwachting afgerond op dinsdag 27 februari 2018. Tijdens de rebalance kunt u helaas geen (aan- en verkoop)opdrachten opgeven of uw risicoprofiel wijzigen.

Meer weten over wat de rebalance inhoudt? We leggen alles uit en vertellen wat dit voor u betekent.

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 januari 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi:

Hoe denkt Evi over beleggen in bitcoins en andere cryptocurrencies?

We volgen de ontwikkelingen op de voet. We beleggen zelf niet in virtuele valuta, maar spelen wel in op de opkomst ervan. Hoe en waarom leest u in onze blog.

Van Lanschot Kempen nieuwe hoofdsponsor van Het Concertgebouw

Van Lanschot Kempen is de nieuwe hoofdsponsor van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland wil met deze samenwerking de verbinding met kunst en cultuur nog meer versterken. Van Lanschot Kempen draagt al sinds 1737 bij aan het behoud en de opbouw van het culturele erfgoed in Nederland. Met Van Lanschot als partner van het Van Gogh Museum en met de jaarlijkse Van Lanschot Kunstprijs.

Maar wat betekent deze samenwerking voor u? Dat wij – als onderdeel van Van Lanschot Kempen – in de toekomst ook leuke acties rondom Het Concertgebouw aan u mogen aanbieden!


Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen, over de samenwerking: 
“Wij richten ons op vermogen, waarbij we alles wat het leven de moeite waard maakt als uitgangspunt nemen. Daarbij gaat het niet alleen om bezitten maar ook om delen. Nu en in de toekomst. Kunst en muziek zijn ook vormen van vermogen. Ze tonen ons de schoonheid en de zin van het leven. Het is belangrijk dat mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten om kunst en muziek met elkaar te beleven. En dat gebeurt op een heel bijzondere wijze in Het Concertgebouw."

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.