Evi’s maandupdate oktober 2018

Lees alles over de hoogtepunten van oktober en onze visie voor november. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate oktober

Amerikaanse economie blijft goed op koers. Persoonlijke uitgaven stegen aanzienlijk met 0,4%. Consumptiegroei blijft hoog, maar inkomensgroei raakt achterop. Inflatie blijft gematigd met 2% op jaarbasis.

Ruim 80% van de binnengekomen 3e kwartaalcijfers zijn boven verwachting.

Braziliaanse president Bolsonaro gekozen. Beurzen reageren in eerste instantie positief.

Werkloosheid daalt gestaag, naar 11,9%.

Groei eurozone neemt verder af, naar 1,7% op jaarbasis. Consumentenvertrouwen neemt weer iets toe. De inflatie in Duitsland steeg naar 2,5% op jaarbasis, iets boven de verwachting van analisten.

De helft van de winstcijfers zijn beter dan verwacht.

Chinese groei komt uit op 6,5%. Dit is het laagste niveau sinds maart 2009, maar de Chinese overheid zit kort op de bal om te stimuleren indien nodig.

De inflatie is toegenomen van 2,3 naar 2,5%.

Aandelen

  • Forse verliezen op de wereldwijde aandelenbeurzen (5% daling)
  • In de VS waren tech-, energie- en industriële aandelen de aanjager voor lagere koersen
  • Aandelen uit de regio Azië daalden het hardst, met bijna 9%
  • Small cap-aandelen bouwden gedurende het jaar extra rendement op vergeleken met large cap-aandelen: in oktober draaide dat beeld volledig

Obligaties

  • De fors lagere aandelenmarkten zorgden dat ‘veilige havens’ in trek waren in oktober: staatsobligaties van Europese kernlanden stegen in waarde
  • Zelfs de Italiaanse 10-jaarsstaatsrente daalde, doordat ratingbureaus zich mild opstelden ten aanzien van de begrotingsplannen
  • Bedrijfsobligaties en meer risicovolle leningen bleven stabiel

Overig

  • Goud steeg 4,6% in waarde door de hoge volatiliteit op de financiële markten
  • Europees vastgoed beperkte de schade enigszins door de lagere marktrente
  • De olieprijs moest terrein prijsgeven

Evi beste keuze volgens jury Gouden Stier

In 2016 en 2017 ontving Evi de Gouden Stier voor beste online vermogensbeheerder. Ook dit jaar is er reden tot een feestje. Evi Beheer werd door de onafhankelijke jury uitgeroepen tot beste keuze in de categorie online vermogensbeheer. Een predikaat voor een zeer select aantal aanbieders. De jury toetst onder andere op waarde naar geld, heldere uitleg en gebruiksvriendelijkheid.

Over de Gouden Stier

De IEX Gouden Stier is daardoor de meest felbegeerde award voor beleggingsproducten en -diensten voor de particuliere beleggersmarkt. De awards worden jaarlijks door een onafhankelijke vakjury uitgereikt aan bedrijven en producten die zich onderscheiden in hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod. Het initiatief wordt ondersteund door de grote beleggingssites van Nederland: Belegger.nl, IEX.nl, DeBeurs.nl en EuroBench.com.

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 oktober 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi: Hoe kijkt Evi naar de beweeglijkheid op de financiële markten?

 

Tegenvallende kwartaalcijfers, onzekerheid over de Brexit en een potentiële handelsoorlog op het wereldtoneel. Het zijn onrustige tijden in de financiële wereld en dat zien we terug op de aandelenmarkten. In onrustige tijden zijn beleggers terughoudend, wat resulteert in dalende koersen.

Reden tot paniek? Nee! Evi ziet juist een uitgelezen koopkans.

Lees meer

Lagere vermogensbelasting? Dit betekent het voor u

Als u meer spaargeld hebt dan het vrijgestelde deel, betaalt u daarover belasting. De Belastingdienst rekent met een verondersteld rendement en past dat volgend jaar naar beneden aan door de lage spaarrente. Dat klinkt goed, maar laat u niet op het verkeerde been zetten.

Duurzaam beleggen is steeds gewoner

Duurzaamheid wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Niet alleen in de supermarkt. Ook Evi's beleggingsportefeuilles zijn tegenwoordig al een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld vijf jaar geleden. We kijken heel goed waar we in investeren. Evi vertelt u er graag meer over.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.