Brexit-circus begint nu aan de hoofdact

Brexit-circus begint nu aan de hoofdact

De kogel is door de kerk, Boris Johnson heeft de Britse verkiezingen op 12 december met een overweldigende meerderheid gewonnen. Daarmee krijgen de conservatieven de meerderheid in het Britse Parlement.

Johnson kan nu zijn Brexit-voorstel gemakkelijk door het parlement loodsen en de risico’s op een harde Brexit per 31 januari 2020 zijn van tafel. Dat geeft opluchting al is die maar van korte duur, want ook in 2020 zal het Brexit-circus op volle toeren blijven draaien.

Voorlopige rust op financiële markten

Nu de oppositie zich nauwelijks meer kan verzetten in het Britse Parlement, verdwijnt de onzekerheid over een Brexit. De komende tijd ontstaat er mogelijk meer rust in het Brexit-dossier. Dat is een groot pluspunt voor de financiële markten en de Britse economie.

Deze duidelijkheid kan bijvoorbeeld de bedrijfsinvesteringen en consumptie een positief zetje geven. De potentiële fiscale stimulering voor de Britse economie van £ 20 miljard die Johnson voor ogen heeft kan daarnaast nog eens voor een duw in de goede richting zorgen. Het is echter nog niet duidelijk wie dit uitgavenfeest gaat betalen.

Nu nog een handelsakkoord

Op 31 januari begint het echte werk pas. Dan gaat in het VK de overgangsperiode in. De Britten moeten zich dan nog steeds houden aan alle Europese rechten en plichten. Aan het eind van volgend jaar, op 31 december 2020, moet er een nieuw handelsakkoord zijn gesloten tussen het VK en de Europese Unie. Bij geen akkoord gaat de handel met de EU volgens de handelsvoorwaarden van de Wereldhandelsorganisatie WTO verlopen. Die komen overeen met een situatie van een harde Brexit.

Uiteraard kan de deadline van een handelsakkoord theoretisch worden verlengd, maar dat sluit Boris Johnson nu nog uit. De deadline voor de vraag van een eventueel uitstel moet eind juni bij de EU worden ingediend. Het tijdsbestek van 1 jaar om een handelsdeal te bereiken is erg ambitieus, want normaal duurt zo’n traject meerdere jaren. Johnson ziet het optimistisch in en heeft alle vertrouwen dat dit gaat lukken. 

Vermogensbeheer bij Evi van Lanschot? Onze beleggingsspecialisten staan voor u klaar.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64