De beurs in 2019

Van buiten kijken in restaurant met tekst 'Relax'

2018 gaat niet als het beste beursjaar ooit in de boeken, dat is geen nieuws. Van Lanschots hoofdeconoom Luc Aben beschreef het als een jaar met twee gezichten: “Het jaar begon heel optimistisch in de economie en ook op de financiële markten. Maar in de loop van het jaar brokkelde dat optimisme toch wat af.” Inmiddels zijn we twee maanden verder in het nieuwe jaar en is er sprake van een stijgende lijn.

Ook in het begin van januari zagen we nog bezorgde blikken en gefronste wenkbrauwen. Beleggers maakten zich zorgen over de vertragende, wereldwijde economische groei. “Het momentum, de schwung, is iets minder dan enkele maanden terug,” erkende ook Aben, “maar voor de grote economische blokken blijven we rekenen op degelijke groeicijfers in 2019.”

Ook in 2019 risico’s

Natuurlijk gaan beleggen en risico’s hand in hand. Niemand weet honderd procent zeker wat er gaat gebeuren. Volgens Aben liggen de risico’s in de politiek. “Net als vorig jaar. Het Brexit-verhaal bijvoorbeeld is echt nog niet ten einde.” Ook de Europese verkiezingen in mei 2019 en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zijn meespelende factoren. Reden voor zorgen? Aben: “Ik heb nog nooit meegemaakt dat er geen enkele onzekerheid was. Er zijn altijd zaken die anders kunnen uitpakken.”

De beste keuze voor uw vermogen

Beleggen is voor de lange termijn, dat betekent dat uw vermogen alle kans heeft om te groeien. Het kan zijn dat u in deze beweeglijke markt niet goed weet wat de beste keuze is voor uw vermogen die past bij uw termijndoel. Evi is er dan om u te ondersteunen.

We staan voor u klaar

Heeft u vragen over de beweeglijkheid van de huidige markt of wilt u gewoon even een vermogenscoach spreken over uw portefeuille? De Vermogenscoaches staan altijd voor u klaar. Een moment sparren kan van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 21:00 uur. Maak hier een afspraak.

3.238.121.7