De beurs in 2019

Van buiten kijken in restaurant met tekst 'Relax'

2018 gaat niet als het beste beursjaar ooit in de boeken, dat is geen nieuws. Van Lanschots hoofdeconoom Luc Aben beschreef het als een jaar met twee gezichten: “Het jaar begon heel optimistisch in de economie en ook op de financiële markten. Maar in de loop van het jaar brokkelde dat optimisme toch wat af.” Inmiddels zijn we twee maanden verder in het nieuwe jaar en is er sprake van een stijgende lijn.

Ook in het begin van januari zagen we nog bezorgde blikken en gefronste wenkbrauwen. Beleggers maakten zich zorgen over de vertragende, wereldwijde economische groei. “Het momentum, de schwung, is iets minder dan enkele maanden terug,” erkende ook Aben, “maar voor de grote economische blokken blijven we rekenen op degelijke groeicijfers in 2019.”

Ook in 2019 risico’s

Natuurlijk gaan beleggen en risico’s hand in hand. Niemand weet honderd procent zeker wat er gaat gebeuren. Volgens Aben liggen de risico’s in de politiek. “Net als vorig jaar. Het Brexit-verhaal bijvoorbeeld is echt nog niet ten einde.” Ook de Europese verkiezingen in mei 2019 en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zijn meespelende factoren. Reden voor zorgen? Aben: “Ik heb nog nooit meegemaakt dat er geen enkele onzekerheid was. Er zijn altijd zaken die anders kunnen uitpakken.”

De beste keuze voor uw vermogen

Beleggen is voor de lange termijn, dat betekent dat uw vermogen alle kans heeft om te groeien. Het kan zijn dat u in deze beweeglijke markt niet goed weet wat de beste keuze is voor uw vermogen die past bij uw termijndoel. Evi is er dan om u te ondersteunen.

We staan voor u klaar

Heeft u vragen over de beweeglijkheid van de huidige markt of wilt u gewoon even een vermogenscoach spreken over uw portefeuille? De Vermogenscoaches staan altijd voor u klaar. Een moment sparren kan van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 21:00 uur. Maak hier een afspraak.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64