Evi is altijd op de hoogte

We duiken in de wereld van beleggen, halen nieuws op uit de financiële wereld, verdiepen ons in sparen en denken na over pensioen.

Maandupdates

Evi's maandupdate juli 2023

We blijven terughoudend met aandelen. Om dat te veranderen moet de inflatie normaliseren, de rente door centrale banken niet verder verhoogd worden en de economische groei op pijl blijven.

Pensioen

Checklist: Heb ik een pensioengat?

Misschien gaat u ervan uit dat u uw huidige levensstijl kunt voortzetten na uw pensioen. Maar veel Nederlanders hebben een gat in hun pensioenopbouw. Omdat een pensioengat op verschillende manieren kan ontstaan, heeft Evi de belangrijkste oorzaken voor u op een rij gezet.

Beleggen

Beleggen als zzp’er: zakelijk of privé?

Geld in uw onderneming dat u voorlopig niet nodig heeft? Zet het aan het werk door het zakelijk of privé te beleggen. Dat kan ook nog belastingvoordeel opleveren. Evi weet waar u op moet letten.

Beleggen

Zakelijk beleggen: wat zijn de mogelijkheden?

Geld in uw onderneming dat u voorlopig niet nodig heeft? Zet uw geld aan het werk voor uw zakelijke doelen in de toekomst. Als ondernemer kunt u op verschillende manieren beleggen. Evi weet welke beleggingsmogelijkheden er zijn.

Pensioen

Het nieuwe Pensioenstelsel is akkoord

Op 30 mei is de Wet Toekomst Pensioenen aangenomen. Vanaf 1 juli gaat er veel veranderen. Benieuwd wat dit voor u betekent? Evi neemt u mee in de belangrijkste wijzigingen en gevolgen van de nieuwe Pensioenwet.

Maandupdates

Evi's maandupdate mei 2023

De beleidsrente is verhoogd om hoge inflatie te bestrijden. De inflatie wordt wel minder, maar we hebben nog altijd te maken met stijgende prijzen.

Geldzaken

Box 3: nieuwe ontwikkelingen

Lees hoe de spaarvariant voor box 3 werkt en wat rechters van deze tijdelijke regelgeving vinden. Daarnaast stippen we kort aan hoe de nieuwe box 3-wetgeving voor 2027 eruit zou kunnen komen te zien.

3.235.60.197