Evi is altijd op de hoogte

We duiken in de wereld van beleggen, halen nieuws op uit de financiële wereld, verdiepen ons in sparen en denken na over pensioen.

Geldzaken

Evi verhoogt de spaarrente naar 2,5%

Per 5 december 2023 verhogen wij de rente op de Evi-spaarrekening naar 2,5%. Naast uw beleggingen kan uw spaargeld ook een aantrekkelijk rendement opleveren. Lees hier meer.

Pensioen

Uitslag Nationale Pensioencompetitie 2023

De winnaars van de Nationale Pensioencompetitie zijn bekend! De afgelopen weken hebben ruim 1.000 mensen meegedaan aan de Nationale Pensioencompetitie en zijn de winnaars van een “tussenpensioen” bekend. De winnaars ontvangen snel hun prijs.

Pensioen

De klant aan het woord

In de serie ‘De klant aan het woord’ spreken we met Paul van Eekeren, 40 jaar en implantoloog in hun implantolgie verwijspraktijk te Wageningen. In 2015 hebben Paul en zijn vrouw de tandartspraktijk overgenomen en runnen ze die met ziel en zaligheid. We hebben het vandaag met Paul over het opbouwen van pensioen. Hoe kijkt hij hiernaar?

Vermogensregie

Schenken op papier? Dit moet u regelen

In de maand november besteden we in een serie blogs altijd aandacht aan het onderwerp ‘schenken’. Dit jaar gaan we in op verschillende valkuilen die zich bij schenken voor kunnen doen.

Maandupdates

Evi's maandupdate oktober 2023

Zowel aandelen- als obligatiekoersen deden een stapje terug in september. Beleggers waren teleurgesteld omdat zij de kans op een spoedige verlaging van de rente kleiner zien worden.

Pensioen

Hoeveel geld heb ik nodig voor mijn pensioen?

Bij artikelen over pensioen staat meestal een plaatje van iemand in een ligstoel of op een boot. Maar voor u ongestoord kunt relaxen, moet er gewerkt, gespaard of belegd worden om tot het gewenste eindkapitaal te komen. En hoe groot moet dat eindbedrag eigenlijk zijn? 

Maandupdates

Evi's maandupdate september 2023

Aandelenbeurzen deden in augustus een stapje terug. Dit werd veroorzaakt door de hogere renteniveaus. Wilt u weten welke ontwikkeling Evi verwacht op het gebied van de rente?

Geldzaken

Zo ziet box 3 er in 2027 uit: de hoofdlijnen

De contouren van het nieuwe box 3-stelsel zijn bekend gemaakt. Er wordt naar gestreefd om dit per 1 januari 2027 in te voeren. In deze blog vindt u in hoofdlijnen de inhoud van het nieuwe wetsvoorstel box 3.

100.28.132.102