Webinar Luc Aben: hoe gaat u om met een beweeglijke markt?

Webinar Luc Aben: beweeglijke markt

De financiële markten zijn de laatste tijd vrij beweeglijk. Dat kan een hoop vragen oproepen. Tijdens Evi's webinar staan we stil bij de oorzaak, hoe we hierop anticiperen en wat we van de toekomst verwachten. En u krijgt van Van Lanschot hoofdeconoom Luc Aben en Evi's portfoliomanager Remment-Jan Bakker tips over hoe u om kunt gaan met een beweeglijke markt.

Wat doet Evi in haar beleggingsbeleid in beweeglijke tijden?

Tijdens het live webinar op 17 september vertelde Luc Aben dat we momenteel meer de nadruk leggen op kapitaalbehoud in plaats van op een overwogen positie in aandelen. 'Er zijn vooralsnog weinig signalen dat de economie dit tweede half jaar hard aantrekt, dus het is de vraag wat dit met bedrijfswinsten gaat doen. En ook zonder economische recessie, kunnen bedrijfswinsten onder verwachting blijven wanneer de economische groei te matig is,' legt Aben uit. 'Dat is een van de redenen waarom we aandelen hebben afgebouwd.'

Hoe kunt u omgaan met de beweeglijke markt?

Natuurlijk heeft Evi ook tips voor u. Want het hoofd koel houden in een beweeglijke markt is niet altijd gemakkelijk. 'Beurzen bewegen, zowel naar boven als naar beneden. Dat is een feit. De ene periode zijn de uitslagen op de beurs hoger dan anders,' vertelt Remment-Jan, 'dus is het belangrijk om je beleggingsdoel niet uit het oog te verliezen. Door je niet te laten leiden door de waan van de dag, zorg je voor rust.'

Bekijk het webinar terug

Benieuwd naar meer tips en informatie die hoofdeconoom Luc Aben en portfoliomanager Remment-Jan Bakker besproken hebben? In de eerste 20 minuten vertellen ze u alles over de verwachtingen van het tweede kwartaal in 2019. Vervolgens beantwoorden zij klantvragen.

Meer webinars?

Benieuwd naar ons vorige webinar? U kunt hem altijd terugkijken.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64