Evi’s maandupdate juni 2018

Lees alles over de hoogtepunten van juni. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate juni

Aandelen

  • Wereldwijd daalden aandelenkoersen in juni met 0,6% (in euro’s)
  • Opkomende markten (-4,2%) hadden veel last van de sterke dollar en de handelsperikelen
  • VS hield zich relatief goed staande, mede dankzij de ICT-aandelen
  • Europese beurzen daalden licht. Vooral de Duitse beurs had last van het sentiment rondom de auto-industrie

Obligaties

  • Obligatiemarkten kwamen tot rust in juni na de onrustige meimaand.
  • De risico’s werden weer wat opgezocht, getuige het beginnende herstel van de koersen van Italiaanse staatsobligaties.
  • Staatsobligaties van opkomende landen gingen gebukt onder de sterke dollar

Overig

  • Grondstoffen over breed front lager. Goud was, ondanks de dalende aandelenmarkten, geen vluchthaven
  • Europees vastgoed hield zich staande door de lagere rentes.

Levensstijlinflatie: houd grip op extra geld

Geeft u ook meteen meer geld uit na een loonsverhoging? Nieuwe spullen kopen of een extra keer extra de deur eten is natuurlijk heel leuk, maar deze extraatjes bedreigen uw financiële doelen. Evi geeft enkel tips om een salarisverhoging goed te besteden, zonder uw doelen uit het oog te verliezen.

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 30 juni 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi:

Ik wil samen met mijn partner beleggen. Kan dat?

Ja, het is mogelijk om samen te beleggen. Veel stellen delen een deel van hun financiën. Bijvoorbeeld met behulp van een gezamenlijke spaarrekening. Weinig mensen weten dat je ook samen een beleggingsrekening kunt openen, terwijl dit een mooie manier is om samen naar een financieel toekomstdoel toe te werken.

Maak kennis met #teamevi

Het zijn spannende tijden voor de beachvolleybaldames van Team Evi. Volgende week begint het EK Beachvolleybal in Nederland. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn van de partij.



Wij volgen #teamevi ook op hun weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Evi’s ‘Road To Tokyo’ begint met een kennismaking met beide dames.

Evi Pensioen in de Evi App

Bij Evi zijn we continu bezig met het verbeteren van onze app. Voor al onze klanten. Deze maand is de Evi App geoptimaliseerd voor klanten met een pensioenrekening. Heeft u Evi Pensioen? Dan kunt u vanaf nu uw rekening inzien en wijzigen in de Evi App.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.