7 tips om miljonair te worden én te blijven

7 tips om miljonair te worden en te blijven

Als iemand weet hoe je rijk wordt, zijn het wel miljonairs. Van Lanschot houdt ieder jaar een groot onderzoek onder hun miljonairsklanten. Hoe leven ze? Welke keuzes maken ze? Hieruit rolden de afgelopen jaren 7 tips. Voor iedereen die wil weten wat nu toch het geheim is achter die 6 nullen.

1. Trouw en blijf getrouwd

Scheiden is duur, dat weten miljonairs. Dus trouwen ze en blijven ze meestal ook getrouwd. Van de niet-miljonairs huishoudens bestond in 2014 35% uit eenpersoonshuishoudens, tegenover 14% bij de miljonairs, aldus het onderzoek van Van Lanschot. Van de miljonairs is 70% getrouwd, tegenover 45% bij niet-miljonairs. En miljonairs blijven ook vaker getrouwd: slechts 7 op de 100 miljonairs is gescheiden. Onder niet-miljonairs is dat percentage 2 keer zo hoog.

2. Ga ondernemen

Ruim 65% van de Nederlandse miljonairs is of was ondernemer. Eén op de vijf ondernemende miljonairs heeft of had een bedrijf in de landbouw. Daarvan is ongeveer de helft actief in de veeteelt en een kwart in de granen- of groentenbranche. Na de landbouw brengen ook de financiële dienstverlening, handel, specialistische zakelijke diensten (bijvoorbeeld advocatenkantoren) en de zorg relatief veel miljonairs voort.

3. Spaar minder, beleg meer

Miljonairs worden niet blij van die lage spaarrente. 63% van hen zegt dat dit veel invloed heeft gehad op hoe ze met hun vermogen omgaan. Tussen 2016 en 2017 zeiden ongeveer 4 op de 10 ondervraagde miljonairs dat ze het deel van hun vermogen in spaarproducten hebben verkleind. De helft geeft aan meer vermogen in aandelen, beleggingsfondsen en vergelijkbare producten onder te hebben gebracht. Miljonairs hebben gemiddeld ruim 60% van hun vermogen in aandelen en obligaties zitten. Bij de allerrijksten loopt dit zelfs op naar 80%. Onder niet-miljonairs is dit percentage een stuk lager: gemiddeld 15%.

4. Koop een huis!

Er zijn maar weinig miljonairs die een huis huren. Slechts 1 op de 10 woont in een huurhuis, tegenover 45% van de niet-miljonairs. Kopen dus, en niet huren. Leuk om te weten: de gemiddelde waarde van de woning van een miljonair is € 531.000, ruim 2 keer zoveel als de gemiddelde woning van een niet-miljonair.

5. Lees beleggingsnieuws

Bijna 6 op de 10 miljonairs leest geregeld online beleggingsnieuws. Vaak behoren deze sites zelfs tot hun favoriete websites. De top 3:

  1. FD.nl
  2. DFT.nl
  3. EX.nl

Oudere miljonairs (70+) bezoeken vaker VEB.net en Beursgorilla.nl. Miljonairs onder de 50 zijn fan van Morningstar.nl.

6. Neem de tijd voor financiële planning

6 op de 10 miljonairs trekt een paar uur per week uit voor financiële planning. Beleggen, sparen, investeren. En vooral ook nadenken over de langere termijn. Hoe zorg je dat je ook over een paar decennia nog lekker kan leven? Ruim een kwart van de door Van Lanschot ondervraagde miljonairs zegt zelfs een paar uur per week te besteden aan vermogensplanning. Geen tijd en zin om hier zoveel tijd aan te besteden? Je kunt dit natuurlijk ook uitbesteden. Ook als je geen miljonair bent! Neem contact op met Evi om te zien wat wij daarin voor je kunnen betekenen.

7. Los je huis af

De laatste jaren lossen meer miljonairs af op hun hypotheek. Zelfs als dat betekent dat ze daardoor officieel geen miljonair meer zijn. Een reden voor die toename? Het percentage waartegen de hypotheekrente afgetrokken kan worden, gaat de komende jaren omlaag. Je gaat netto dus steeds meer betalen. Omdat de spaarrente zo laag is, is aflossen aantrekkelijker geworden. De kans is groot dat de rente die je over je hypotheek betaalt, hoger is dan het percentage dat je op je spaarrekening krijgt. Maar aflossen kan ook nadelen hebben, bespreek dit dus altijd met je adviseur.

Krijg je geen genoeg van lezen over het gedrag en de keuzes die miljonairs maken? Lees nog veel meer in het jaarlijkse onderzoek Vermogend Nederland van Van Lanschot.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64