Evi's eindejaartips 2016

Sinterklaas is alweer in het land en het einde van het jaar komt met rasse schreden dichterbij. Hoewel je vast druk bent met andere zaken is het misschien goed om toch ook nog even naar je financiën te kijken voor het einde van het jaar.

Ik zet drie aandachtspunten voor je op een rij.

1. Rente betalen bij schenking onder schuldigerkenning

Heb je in het verleden bij de notaris een schenking onder schuldigerkenning gedaan aan je kinderen? Dan moet je ook elk jaar de overeengekomen rente aan de kinderen betalen. Over het algemeen is dit een percentage van 6%. Als de rente niet wordt betaald dan ontstaat er bij je overlijden een probleem. De schenking wordt dan als het ware teruggedraaid en wordt gezien als erfrechtelijke verkrijging. Hierdoor moeten de kinderen dan meer erfbelasting betalen.

2. Schenkingen doen

Elk jaar is het mogelijk om belastingvrij te schenken. Dit jaar mag je aan je kind belastingvrij een bedrag van € 5.304 schenken. Eenmalig mag er aan kinderen tussen de 18 jaar en 40 jaar een hoger bedrag worden geschonken. Aan je kleinkind mag je belastingvrij een bedrag schenken van € 2.112. Is je kind getrouwd? Denk dan aan het eventueel opnemen van een zogenaamde uitsluitingsclausule. Hierdoor bereik je dat als je kind gaat scheiden jouw schenking tot het privévermogen van hem of haar blijft behoren. Maar ook het opnemen van een bewind kan een optie zijn. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je (klein)kind pas op een latere leeftijd de zeggenschap over het geschonken geld krijgt.

3. Box 3-heffing

Per januari 2017 gaat de box 3-heffing veranderen. Voor kleine spaarders wordt de heffing verlaagd, maar als het vermogen in box 3 hoger is dan € 100.000 (voor fiscale partners € 200.000) gaat de heffing omhoog. Je verlaagt je box 3-vermogen door bijvoorbeeld dit jaar nog een aflossing op je hypothecaire lening te doen. Het kan ook een overweging zijn om je box 3-vermogen te verlagen door vermogen over te brengen naar box 2. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een agiostorting in je eigen BV.

Wil je weten of deze tips voor jou interessant zijn? Bespreek je persoonlijke financiële situatie met je adviseur of fiscalist.

Ik wens je alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Groet,

Evi

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64