3 redenen om in actie te komen voor je pensioen

3 redenen om in actie te komen voor je pensioen

Pensioen klinkt voor velen van ons als iets voor later. Maar ‘later’ is dichterbij dan je denkt. Door nu in actie te komen, regel je simpel een comfortabel pensioen voor straks. Bovendien bepaal jij zo precies hoe dat pensioen er straks uitziet. Evi legt uit hoe je dat aanpakt.

Niet uitstellen

Misschien heb je ze voorbij zien komen, onderzoeken waaruit blijkt dat veel Nederlanders liever afwassen of hun belastingaangifte regelen dan nadenken over hun pensioen. Pensioen lijkt voor veel mensen ingewikkeld en ver weg. Stel jij ook het regelen van een goed pensioen uit? Niet doen. Van uitstel komt namelijk afstel, zo laat recent Nibud onderzoek zien. Pas rond 55 jaar denken de meeste Nederlanders pas serieus na over hun pensioen. Dan is het vaak te laat. Het opbouwen van voldoende pensioen is dan onmogelijk, of heel kostbaar. Daarom is het belangrijk om nu in actie te komen voor je pensioen.

1. Pensioen van je werkgever is onzeker

Misschien denk je dat je inkomen voor later goed is geregeld. Je krijgt immers AOW en bouwt pensioen op bij je werkgever. Heb jij wel eens bekeken hoeveel pensioen je straks ontvangt? Dat kan tegenvallen. Veel pensioenregelingen zijn in de afgelopen jaren versoberd. Ook zijn sommige pensioenfondsen gedwongen de pensioenuitkeringen te verlagen.

Ook als je vaak van baan bent gewisseld kan je verwachtte pensioen tegenvallen. Je bouwt vaak niet bij elke werkgever evenveel pensioen op. Hierdoor verkijk je je al snel op het pensioen dat je later krijgt en is je inkomen straks niet voldoende om je huidige levensstijl te behouden. Door zelf aanvullend vermogen voor je pensioen op te bouwen is de kans kleiner dat je voor verrassingen komt te staan.

2. Tijd werkt in je voordeel

Bij het opbouwen van vermogen als aanvulling op je pensioen werkt tijd in je voordeel. Hoe eerder je start, hoe meer tijd je hebt om je geld te laten renderen. Daardoor hoef je per maand veel minder opzij te leggen.

Elke euro die je inlegt krijgt de tijd om te groeien. Onderstaand rekenvoorbeeld laat het effect zien. Stel je wilt een vermogen van € 100.000 opbouwen als aanvulling op je pensioen.

  • Begin je 30 jaar voor je pensioendatum? Dan is een maandelijkse storting van ongeveer € 120 voldoende, gebaseerd op een gemiddeld rendement van 5%.
  • Start je 20 jaar voor je pensioen? Dan moet je maandelijks ongeveer € 240 inleggen.
  • Heb je nog 10 jaar voor je pensioen? Dan moet je maandelijks circa € 635 opzijzetten.

Hoe eerder je dus begint met het opbouwen van vermogen voor je pensioen, hoe meer dat doorgaans oplevert. Alle reden dus om nog deze maand te starten

3. Je houdt zelf de regie

Zelf aanvullend pensioen opbouwen geeft je veel flexibiliteit. Jij bepaalt hoeveel pensioeninkomen je straks per maand nodig hebt. En wanneer je je pensioen opneemt. Bijvoorbeeld om eerder stoppen met (fulltime) werken. Maak je gebruik van de fiscale voordelen bij de opbouw van je pensioen? Dan moet je je wel aan de wettelijke regels houden.

Met één actie regel je je pensioen

Alle reden dus om je nu al te verdiepen in je pensioen. Verzeker jezelf van een goed pensioen door nu actie te ondernemen. Je regelt je inkomen voor later heel simpel. Open een beleggingsrekening voor je pensioen via Evi Pensioenbeleggen die aansluit bij je wensen. Stort hier via een automatische overboeking maandelijks geld op. Bijsturen kan onderweg altijd. Bijvoorbeeld als je meer of minder inkomen voor later wilt opbouwen. Zo bouw je nu al aanvullend pensioen op voor later.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64