Tips hoe u zichzelf kunt beschermen tegen Phishing

De afgelopen tijd hebben cybercriminelen phishing mails en sms-berichten verspreid aan klanten van Van Lanschot Bankiers. Niet aan Evi klanten. Maar toch vertellen we u graag hoe je kunt voorkomen dat criminelen in bezit komen van je gegevens.

Hoe kunt u een phishing mail of sms herkennen?

E-mail
U ontvang een e-mail met daarin een link naar een professioneel ogende website die van Evi van Lanschot lijkt te zijn. Aan de adresbalk van de browser is echter te zien dat de website niet van Evi van Lanschot is. Op de valse website wordt u om persoonlijke gegevens gevraagd als bijvoorbeeld uw pincode, naam en adresgegevens, rekeningnummer, geboortedatum of emailgegevens.

Sms
U ontvangt een sms met daarin een link naar een zogenaamde Evi van Lanschot-site. Klik niet op deze link. Indien dit linkje niet het echte webadres van Evi van Lanschot bevat, gaat het om phishing. Bekijk het volgend voorbeeld van een dergelijke sms: voorbeeld.

Wat kunt u doen als u een verdacht bericht ontvangt?

Laat nooit gegevens achter op deze websites
Geef nooit een uw persoonsgegevens door op een website, per e-mail, telefoon of op een andere manier dan Evi van Lanschot u heeft voorgeschreven. Dat geldt ook als u telefonisch, per e-mail of persoonlijk door iemand wordt benaderd die aangeeft een medewerker van Evi van Lanschot te zijn. Wij zullen u op deze manier nooit om beveiligingscodes vragen.

Stuur de phishing berichten naar Van Lanschot
U kunt de e-mail of een schermafdruk van de sms sturen naar valse-email@vanlanschot.com

Twijfelt u of een website in orde is of hebt u gegevens achtergelaten? Neemt u dan contact op met Evi op 0800 290 2900

3.227.240.72