'Probeer deze storm uit te zitten’

Evi uitsluiten duurzaam beleggen

Door de coronacrisis is de beurs continu in beweging. Beursdalingen leiden tot onrust. In gesprek gaan hierover helpt. "We hebben veel gebeld en gemerkt dat onze aandacht wordt gewaardeerd." Een interview met Doryne Bouwman, beleggingscoach bij Evi

Persoonlijke gesprekken

"We zitten in een ongekende situatie. In telefoongesprekken met klanten hierover geven we ruim baan om te praten over hun vragen en twijfels", aldus Doryn. "Ik spreek verschillende mensen. Sommigen hebben een eigen onderneming; het is een heftige tijd. Ik probeer bij onze klanten onder de aandacht te brengen waar het nu om draait: het vermogen zo optimaal mogelijk door deze periode heen loodsen."

"Het hangt af van de persoonlijke situatie wat daarin de beste strategie is. Dat is voor iedereen anders. Het helpt om het samen te hebben over de uitgangspunten en het doel waarmee men is gaan beleggen. Je kunt in het algemeen wel zeggen dat beleggen voor de lange termijn is. Daarmee kun je een stootje opvangen op de korte termijn en kun je ook de fantastische jaren omarmen."

Houd je doelstelling voor ogen

En wat zegt Doryne als mensen nú grote veranderingen in hun portefeuille willen doorvoeren? "Natuurlijk kan het zo zijn dat de klant zijn vermogen nodig heeft op korte termijn, voor een grote uitgave of voor levensonderhoud. Ik houd verschillende scenario’s voor. Wil je een verlies accepteren als je nu uitstapt of kun je een storm uitzitten."

"Het beursklimaat is nu nog volatiel, dat maakt het lastig inschatten wat het juiste uitstapmoment is, als je dat al zou willen. Want als de beurs straks weer een opwaartse beweging maakt, profiteer je er niet van mee. En dan haal je je doelstelling op de lange termijn waarschijnlijk niet. Periodiek instappen in deze tijd biedt kansen om het verlies te temperen. We kiezen zoveel mogelijk voor spreiding: in grote en kleine bedrijven, bekende en opkomende markten. Achter de Evi Fondsen zit jaren beleggingservaring."

Commitment aangaan

"Niemand weet precies wat er gaat gebeuren, de situatie waar we nu in zitten is uniek. Het enige wat we kunnen doen is onze klanten goed blijven informeren. We zijn echt een partner die het commitment met klanten aangaat voor de lange termijn."

Dit wist je nog niet van Doryne

"Een paar jaar geleden was de Van Lanschot Kempen-band op zoek naar een zangeres. Voor ik het wist, meldde ik me aan. Ik heb vroeger wel eens op een bruiloft gezongen, maar had verder alleen ervaring met zingen onder de douche. Ik kwam door de auditie en nu zing ik sinds een jaar in onze huisband. De band bestaat uit 11 collega’s, we spelen blues en soul. Op ons jaarfeest in 2019 had ik mijn debuut, ik vond het echt te gek om op het podium te staan. Met de band treden we normaal gesproken voornamelijk op charity events op."

Evi is online én persoonlijk

Evi luistert, laat van zich horen en denkt mee over hoe je je beleggingsplan moet inrichten. Ook in tijden van crisis. Proactief en gericht op jouw toekomst. Beleg je nog niet bij Evi? We denken graag met je mee. Vraag een second opinion aan. Geschikt vanaf € 50.000,-.

3.238.121.7